Els penis s'han empetitit un centímetre en 60 anys, segons un estudi italià

Un estudi italià recollit per l'edició digital del setmanari francès 'L'Express' conclou que la longitud mitjana ha passat dels 9,7 centímetres, el 1948, als 8,9 actuals

La llargada mitjana del penis ha passat de 9,7 cm en repòs, el 1948, a 8,9 cm, el 2012, segons un un estudi italià realitzat per l'hospital universitari de Pàdua, que recull l'edició digital del setmanari francès 'L'Express', que cita una informació del 'Corriere della Sera', en l'edició del Vèneto. La disminució del 10% en seixanta anys estaria causada, sobretot, pels canvis ambientals que pertorben el sistema endocrí.

"Les proporcions del cos humà estan determinades pel sistema endocrí i, en particular, les hormones que es produeixen en les gònades (testosterona en els homes), és a dir, en els testicles", diu el professor Carlo Foresta, responsable d'un estudi per al 'Corriere della Sera' sobre els condicionants que poden influir en l'estructura d'aquestes hormones.  La hipòtesi recollida com a més probable és que els canvis en el nostre entorn influeixen en el sistema endocrí. Però també es fa referència a la influència del sobrepès, que afecta un 18% de la població estudiada . "L'obesitat influeix negativament en la producció d'hormones durant l'adolescència", assegura Carlo Foresta.