Societat 12/04/2013

13 centímetres, relaxat: el penis ideal, segons un estudi de la Universitat d'Austràlia

Els autors afirmen que les dones heterosexuals prefereixen homes amb penis més grans, i que aquest fet hauria provocat que els humans tinguin penis més desenvolupats que altres espècies

Ara
2 min

BarcelonaDes de fa anys, els estudis que analitzen el motiu que fa que ens atregui algú apunten tots en una mateixa direcció: la perspectiva de la reproducció domina la selecció. Des d'una òptica heterosexual, les dones busquen homes que puguin ser bons pares, i els homes busquen una bona mare per als seus fills. Ara, un estudi publicat al 'Proceedings of the National Academy of Sciences', ha anat més enllà i ha arribat a la conclusió que el que fa que les dones heterosexuals trobin un home atractiu és una combinació de tres factors: els trets masculins –com l'amplada de les espatlles en relació al maluc–, l'alçada, i la mida del penis.

L'estudi fa caure per terra amb arguments biològics l'assumpció, purament cultural, que les dones no tenen en compte la mida del penis a l'hora de valorar un home. Fins ara s'assumia que una dona que tenia relacions sexuals amb un home ben dotat tendia a voler repetir l'experiència, ja que des d'un punt de vista de la biologia llegeix la mida del penis com una indicació de l'atractiu sexual del mascle. El que afirma l'estudi, dirigit per Brian Mautz i Michael Jennions, de la Universitat Nacional d'Austràlia, és que si les dones tenen la possibilitat de veure el penis de diversos homes abans de l'acte sexual trien els més ben dotats.

El que resulta interessant de l'estudi és que assegura que aquestes preferències són les que expliquen per què els humans tenen el penis més gran en proporció al cos, si se'ls compara amb altres mamífers. Els estudiosos creuen que l'evolució de l'espècie ha tendit a òrgans sexuals més grans, justament per respondre a aquesta 'demanda' per part de les dones.

Això sí, el concepte de què és "ben dotat" és òbviament subjectiu. Segons l'estudi, les dones perden l'interès si el penis relaxat està per sota dels 7,6 centímetres. La mida ideal: 13 centímetres relaxat.

stats