El percentatge d'aturats a la Zona Franca és cinc vegades superior al de Vallvidrera

Segons l'Observatori de Districtes i Barris de Barcelona, en el primer cas el 16,3% dels veïns no tenen feina, mentre que en el segon lloc només es tracta del 3%

El barri de Barcelona amb més persones sense feina és la Marina del Prat Vermell i la Zona Franca, on el 16,3% dels veïns estan aturats. Així ho apunta l'última actualització de l'Observatori de Districtes i Barris de la ciutat, que també constata que el barri amb menys aturats és Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes, amb només el 3% dels veïns sense feina. De fet, el percentatge d'aturats a la Zona Franca és més de cinc vegades superior al de Vallvidrera.

De mitjana, el 7,5% de la població de Barcelona d'entre 16 i 64 anys no disposa de feina. Darrere de la Zona Franca, segons l'Observatori, es troba Ciutat Meridiana (amb el 15,5% dels veïns aturats), la Trinitat Nova (amb el 14,7%), la Trinitat Vella (amb el 13,8%) i Vallbona (amb el 13,7%). A l'altre costat de la balança, després de Vallvidrera se situa Pedralbes (amb només el 3,2% dels veïns sense feina), Sarrià (també amb el 3,2%), les Tres torres (amb el 3,6%) i Sant Gervasi (amb el 4%).

En altres aspectes, l'Observatori de Districtes i Barris de la ciutat apunta que Montbau és el barri de Barcelona amb un índex d'envelliment més alt. Fins i tot, quadruplica amb escreix Torre Baró, que és el barri amb la població més jove. Pel que fa al barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, és on hi ha percentualment més persones grans que viuen soles (amb el 34% del total), mentre que Vallbona és el barri on n'hi ha menys (amb el 13%).

Pel que fa a indicadors d'habitatge, la Vila de Gràcia és el barri de la ciutat amb més contractes de lloguer l'any passat, amb 2.191. En canvi, la Marina del Prat Vermell i la Zona Franca és el barri de Barcelona que menys en va signar: en total, 10 contractes. En l'àmbit educatiu, la Vila Olímpica del Poblenou lidera el rànquing amb més percentatge de la població amb estudis superiors, amb el 52,4% dels veïns, mentre que a Baró de Viver només es tracta del 5%.