Societat 14/10/2012

Felix Baumgartner: "Durant uns segons he pensat que perdria el sentit"

L'esportista d'alt risc austríac, després de batre el rècord de caiguda lliure, afirma que sempre ha estat conscient del que passava

Efe
1 min

BarcelonaL'esportista d'alt risc austríac Felix Baumgartner, després de convertir-se en el primer home que trenca la barrera del so en un salt de caiguda lliure, ha declarat que "durant uns segons he pensat que perdria el sentit". Baumgartner es referia als primers quaranta segons de la caiguda, en què ha arribat a la velocitat de 1.1173 quilòmetres per hora i ha notat una gran "violència" per la velocitat de descens.

En una entrevista a la televisió austríaca Servus, el saltador ha admès que la prova "ha estat més difícil del que esperàvem", ja que "quan estàs sota pressió no sents l'aire". A pesar del moment crític, Baumgartner ha explicat que no ha volgut obrir un paracaigudes especial per estabilitzar el descens i que "des del punt de vista de la consciència, sempre he sabut el que passava". Sobre l'experiència de trencar la barrera del so, l'esportista ha declarat que "no he sentit el cop sònic, crec que et passa per darrere, estava massa ocupat mantenint el control".

stats