TERRITORI
Societat 22/01/2011

Clotilde Ripoull es perfila com a directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà

La Casa de la Generalitat de Perpinyà, representació oficial del govern a la Catalunya Nord, canviarà de director abans de finals de mes amb la més que probable designació de Clotilde Ripoull, militant fins ara del MoDem de François Bayrou, que ha fitxat recentment per CDC.

Albert Balanzà
1 min
Clotilde Ripoull en una imatge de partit.

BarcelonaRipoull, que ha comunicat en les últimes hores el nomenament als seus cercles propers, es va reunir la setmana passada a Barcelona amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de CDC-Catalunya Nord, Jordi Vera, segons han confirmat fonts del partit. La designació es podria fer oficial aquesta setmana i el secretari del govern, Germà Gordó, l'explicaria personalment el 2 de febrer en una reunió que ja hi ha convocada a Perpinyà amb el consell executiu de Convergència al nord.

La reunió també ha anat acompanyada aquesta setmana d'alguns intents d'altres sectors polítics nordcatalanistes per convèncer Gordó, interlocutor del president sobre Catalunya Nord, per obrir el ventall a altres opcions. Ripoull fa unes setmanes que està aprenent català i ha estat una adversària política molt dura per a la resta de formacions a l'ajuntament de Perpinyà, on és regidora electa del MoDem, els socialistes crítics de François Bayrou –i de Jean Codognes a Catalunya Nord– amb qui CDC ha pactat en les últimes eleccions. Particularment difícil ha estat la seva relació amb el PSF de Christian Bourquin i amb la UMP de l'exalcalde Joan Pau Alduy i de l'actual alcalde Jean-Marc Pujol, fins fa uns anys tradicionals aliats de Jordi Pujol en el redesplegament del catalanisme al nord de les alberes.

El fitxatge de Ripoull per CDC, que tindrà un acte públic també en els propers dies, no serà el primer a la Catalunya Nord en què una persona de l'àmbit socialista s'integra al partit que a Perpinyà presideix l'exdirigent independentista Jordi Vera. El 2006 Convergència va designar vicepresidenta de l'executiva Marie-Claude Gregoire, exalcaldessa de Salses, on va passar de militar el PSF a ERC i després a CDC.

stats