SUCCESSOS
Societat 25/03/2011

Persecució policial pel Baix Llobregat per detenir un atracador

El lladre ha assaltat amb una pistola una sucursal de la Caixa a Sant Boi i la policia local l'ha seguit fins a aturar-lo, a les vies del Trambaix de Cornellà

David álvarez
2 min
La persecució ha acabat a sobre les vies del Trambaix a Cornellà / JOAQUÍN GARCÍA

BarcelonaUna espectacular persecució policial de quinze minuts pels carrers de Sant Boi de Llobregat i Cornellà ha acabat sobre les vies del Trambaix a la zona del centre comercial Eroski. Els protagonistes han estat un atracador que fugia amb cotxe després d'assaltar una sucursal de la Caixa, al carrer Ramon Llull del barri de la Ciutat Cooperativa, a Sant Boi, i la policia local del municipi.

El lladre ha entrat poc abans de tres quarts de nou del matí a l'entitat bancària. Anava amb la cara tapada i portava una pistola que, segons les primeres informacions, és simulada o de fogueig. Quan la policia l'ha atrapat, duia al damunt un paquet de monedes amb uns cent euros, que seria el botí escàs obtingut en l'atracament.

Segons fonts de l'Ajuntament de Sant Boi, no hi ha hagut cap ferit en l'assalt. Tanmateix, en el forcejament final dels agents amb el fugitiu –un cop l'han interceptat i l'han fet baixar del cotxe–, tres agents han rebut alguns cops.

En l'operació també hi han intervingut, al final, la policia local de Cornellà i els Mossos d'Esquadra, que s'han endut el detingut a la comissaria. També s'han hagut de mobilitzar efectius dels Bombers i una grua, que ha estat l'encarregada de retirar el cotxe del punt on ha acabat la persecució.

Els Mossos d'Esquadra, que ja han agafat el relleu de la policia santboiana i s'encarreguen de la investigació, estan prenent ja declaracions als agents que han participat en la persecució, així com als testimonis i als treballadors de l'oficina bancària en què l'home hauria protagonitzat el robatori. Els agents investiguen també si l'autor de l'atracament pot estar relacionat amb altres delictes anteriors. Com que la recerca es preveu llarga, els Mossos han informat que és probable que el detingut no passi a disposició judicial fins demà o diumenge.

El detingut és un home de 44 anys, de nacionalitat espanyola, que abans vivia a Sant Boi i ara és veí de Cornellà. Té diversos antecedents per altres delictes. Els agents i els testimonis han deduït, pel seu estat nerviós, que estava sota els efectes d'alguna droga.

stats