Societat 13/05/2012

18 persones detingudes en el desallotjament de la Puerta del Sol

La policia ha desallotjat les poc més de 200 persones que encara estaven a la plaça madrilenya poc després de les 5 del matí

Efe
1 min
Unes 200 persones han estat desallotjades de la Puerta del Sol a les 5 del matí / EFE

MadridUn total de 18 persones han sigut detingudes i han passat a disposició policial en el desallotjament dels indignats que encara estaven a la Puerta del Sol poc abans de les 5 d'aquesta matinada, segons han informat fonts policials.

Tot i que la Delegació del Govern a Madrid havia prohibit acampar en aquesta cèntrica plaça madrilenya, unes 200 persones s'hi van quedar després de la concentració multitudinària d'ahir al vespre. Poc abans de les 5 del matí, la policia ha arribat amb trenta furgons amb agents antidisturbis que han desallotjat els concentrats que encara estaven a la plaça.

Durant el desallotjament hi ha hagut alguns forcejaments entre policies i manifestants molts dels quals van esperar les forces de l'ordre asseguts a terra cridant: "No violència", "Aquesta és la vostra democràcia o "És nostra!" (La Puerta del Sol). Moltes d'aquestes persones van ser arrossegades pels agents quan van oposar resistència.

Poc després de les 6 del matí, la major part del dispositiu policial s'havia retirat de la plaça i només quedaven algunes furgonetes i pocs agents vigilants. Al matí, fonts de la policia nacional han confirmat que ja no hi ha acampades a cap ciutat de l'Estat.

stats