Unes 200 persones es manifesten contra el desallotjament de l'ateneu popular de l'Eixample

La marxa ha reunit membres d'assemblees i centres socials del Fort Pienc, Gràcia i Sants, entre d'altres

Unes 200 persones es manifesten pels voltants de la Sagrada Família en protesta pel desallotjament aquest dimecres al migdia de l'ateneu popular de l'Eixample, un centre social ocupat fa 9 anys. La manifestació, que ha començat a les 20.30 hores a la plaça Sagrada Família, està encapçalada per una pancarta amb el lema "No desallotjareu els nostres somnis. L'Ateneu és del barri".

La marxa ha pujat pel carrer Sicília al crit de "cap desallotjament sense resistència", fins arribar al davant de l'ateneu, a la cruïlla entre Sicília i Rosselló. Un cop allà s'han cridat diverses proclames i s'ha creat una rotllana on una colla bastonera ha fet una actuació.

A banda dels usuaris de l'ateneu -on fins avui organitzaven activitats 4 col·lectius: l'assemblea de drets socials de l'Eixample, Arran Sagrada Família, la cooperativa de consum ecològic "I un rave" i el Grup de Dones de l'Eixample-, la marxa ha reunit membres d'assemblees i centres socials del Fort Pienc, Gràcia i Sants, entre d'altres.

A excepció d'una traca a l'inici de la protesta i d'algun petard, la manifestació transcorre sense incidents. Un gran desplegament d'antiavalots controla els manifestants al llarg de tot el recorregut.

Reducte alternatiu a la massificació turística

Davant de l'ateneu s'ha llegit un manifest que reivindicava "un reducte alternatiu en un barri dominat per la massificació turística". "Sembla que després de Can Vies l'Ajuntament no s'ha adonat que no ens aturarem, que seguirem ocupant espais", ha proclamat el membre de l'assemblea de l'ateneu Víctor Yustres, per remarcar que la llavor de l'ateneu no ha mort. "L'ateneu és i serà del barri" ha conclòs entre aplaudiments.

Abans de seguir la marxa pel carrer Sardenya dues persones encaputxades han dibuixat a l'asfalt en símbol okupa. La manifestació s'ha dirigit llavors cap a la seu del districte de l'Eixample, i ha continuat avançant pel carrer Aragó, on s'han fet pintades en diverses oficines bancàries. A la seu del districte s'han produït llançaments d'ous.

Més continguts de