Societat 24/11/2011

Unes 250 persones participen en un 'flashmob' a Barcelona per reivindicar el dret a un sostre

Dades de Càritas Diocesana de Barcelona indiquen que, entre gener i novembre d'aquest any, 1.048 persones viuen al carrer. Només el 5% han demanat ajuda, de les quals el 30% viuen en habitacions rellogades

Efe
1 min
Membres de Càritas participen en el 'flashmob' pel dret a tenir un sostre, a Barcelona / ACN

BarcelonaUnes 250 persones han reclamat avui a Barcelonna el dret a tenir un sostre, en motiu del dia Dia de les Persones sense Llar. Ho han fet en un flashmob organitzat per la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar a la Plaça Sant Jaume, en què els participants han caminat en silenci durant 10 minuts cap a les portes de l'ajuntament i de la Generalitat. L'acció s'ha realitzat simultàniament a diverses ciutats catalanes i espanyoles, i s'inscriu en una campanya de sensibilització i denúncia a nivell europeu, organitzada per Càritas, Faciam i la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar.

Durant la protesta s'han repartit 250 caretes d'Anonymous entre els participants, que també portaven cartells en els quals es podia llegir “Ningú sense drets. Ningú sense llar”.

La Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar agrupa 28 entitats de Barcelona, entre les quals Càritas
. Les últimes dades d'aquesta organització, amb seu a Barcelona, indiquen que, entre gener i novembre d'aquest any, 1.048 persones - el 5% de les quals han demanat ajuda -, viuen al carrer a la capital catalana, i el 30% de les ateses viu en habitacions rellogades, sovint en situacions d'amuntegament i sense condicions dignes.

stats