Societat 27/10/2011

Les protestes de l'ensenyament públic engeguen el curs amb poc seguiment

Unes 200 persones s'han sumat a la concentració contra les retallades a Barcelona

Ara
1 min
La protesta a la plaça de Sant Jaume

BarcelonaUnes 200 persones s'han concentrat aquest dijous a la plaça de Sant Jaume de Barcelona seguint la convocatòria unitària dels sindicats per protestar contra les retallades en l'ensenyament públic. Es tracta de la primera mobilització d'aquest curs contra la política educativa del Govern, però els sindicats asseguren que, si no hi ha canvis, en faran més i que no descarten la vaga.La convocatòria ha tingut un baix seguiment, també, a la resta de capitals de província. Una trentena de persones Han protestar a Lleida, unes a 40 a Girona i una vintena a Tarragona. L'amenaça de pluja i el fet que "molts professors hagin de fer més hores" han repercutit, segons els sindicats, en el baix seguiment de la convocatòria.

Segons la portaveu del sindicat USTEC-STEs, Rosa Cañadell,"en temps de crisi, la funció de l'escola pública és bàsica i si s'ha de retallar és millor fer-ho en concerts". Explica que les tisorades estan fent que que la feina a les escoles sigui cada cop més "feixuga" i que caldrà veure com s'afronta l'arribada de l'hivern i el fet d'haver de pagar les calefaccions, per exemple.

Els concentrats han criticat que les retallades "són una realitat" en contra del que diu Rigau i han assegurat que en no augmentar la plantilla docent per atendre els 21.000 nous alumnes s'està afectant a la qualitat de l'atenció educativa. La concentració ha estat convocada per USTEC·STEs, CCOO, UGT, CGT i ASPEC-SPES i esperen que sigui la primera d'un seguit de mobilitzacions.

stats