Societat 21/02/2011

Piqué i Shakira: l'exclusiva impossible

Internet rebenta dues vegades la possibilitat que cap fotògraf pugui vendre a preu d'or imatges de la parella. Primer va ser el mateix jugador, penjant una imatge al Facebook. Ara apareixen a la xarxa unes fotos fetes per una agència abans que les hagi pogut vendre

S. Sabaté
2 min
Piqué i Shakira, sortint d'un restaurant

BarcelonaLes revistes i els fotògrafs que pretenien fer-se d'or a costa de la relació entre el futbolista Gerard Piqué i la cantant Shakira ho tenen difícil. El festeig és evident, però internet rebenta moltes possibilitats de vendre fotografies d'aquesta relació com una exclusiva ja que les imatges corren amb molta rapidesa. Avui han tornat a aparèixer noves fotografies que han rebentat l'exclusiva que perseguia vendre una agència de notícies. Fins ara, alguns mitjans havien ofert 100.000 euros per una instantània en què els dos s'estiguessin fent un petó.

Les imatges que des d'avui circulen per internet són d'aquesta passada nit. Segons explica El País, anit mitja dotzena de fotògrafs estaven a les portes d'un restaurant del Born on la parella va anar a sopar després del partit Barça-Athletic. A dos quarts de cinc de la matinada van poder captar les imatges de la parella, agafats de la mà i pujant al cotxe del jugador.

Però lluny de cobrar l'exclusiva, aquestes fotos s'han difós per internet i ja corren per la xarxa. Asseguren no saber qui ho ha fet. El mateix diari explica que una agència de notícies, de la qual no en donen més detalls, s'ha posat en contacte amb ells demanant-los que retiressin les imatges perquè només ells en tenien els drets. En total, hi hauria una quinzena de fotògrafs d'aquesta agència dedicats, exclusivament, a perseguir la parella.

Altres portals d'internet citen l'agència GTR3S com a propietària de les imatges, i especifiquen que han tramitat una denúncia per conèixer com s'han escapat aquestes imatges. L'agència explica que això els suposarà un gran perjudici econòmic i adverteix que aquells webs que no retirin les imatges de Shakira i Piqué podrien afrontar mesures judicials. El primer portal que ha publicat aquestes imatges ha estat Shakira Media, un web de fans de la cantant. A Twitter, Marta Altarriba, una fotògrafa que estava a la porta del restaurant del Born, va avançar ahir a la nit que tenia "waka-news" mentre que avui s'ha queixat a Shakira Media que no en tenien els drets de la imatge.

Abans, ja s'havia frustat una primera exclusiva que buscava alguna imatge de la parella, perquè va ser el mateix Piqué qui la va penjar al seu Twitter i Facebook. En aquella ocasió els dos es veien, juntament amb els seus amics, a la festa d'aniversari del central blaugrana.

Fa uns dies, El País detallava com treballen aquests paparazzi que persegueixen el futbolista i la cantant, explicant les persecucions en moto i cotxe que fan pels carrers de Barcelona.

stats