Societat 01/07/2013

Un piròman cala foc en un refugi de gats i hi moren deu felins

La policia busca l'autor, que podria haver fet servir accelerants per propagar el foc pel refugi que l'associació UBGats té a la zona universitària

Efe
2 min

BarcelonaUn piròman va calar foc el dia 28 de juny en un refugi de gats abandonats de l'associació UBGats, situat a la zona universitària de la Diagonal de Barcelona, i en l'incendi hi van morir deu dels animals acollits.

Segons ha explicat la coordinadora UBGats, Sara Cervelló, l'incendi provocat va ser originat divendres cap a la una del migdia a les instal·lacions d'UBGats, un projecte de protecció de gats sorgit de la Fundació Altarriba.

Deu gats, alguns encara cadells, van morir en l'incendi del refugi, que es va instal·lar a la zona universitària de Barcelona fa 13 anys i on anteriorment ja hi havia hagut robatoris, "tot i que mai havien fet mal als animals", ha assenyalat Cervelló.

La coordinadora d'UBGats ha explicat que l'incendi s'ha originat a la zona d'atencions per a gats malalts, una caseta on, en aquell moment, hi havia 13 gats i les flames es van estendre ràpidament, per això sospiten de l'ús d'accelerants, un extrem que estan investigant els bombers de Barcelona.

"En l'incendi van morir deu gats, tres dels quals que amb prou feines tenien dos mesos i que els havien rescatat del carrer aquella mateixa setmana; miraculosament es van salvar tres gats, un dels quals un ha necessitat hospitalització en una clínica veterinària, on és tractat per cremades lleus a la cara i a les potes", ha explicat Cervelló.

Gràcies a la ràpida actuació dels bombers es va poder evitar que les flames es propaguessin a la resta del recinte i arribessin als altres 36 gats que habiten la colònia.

Segons la coordinadora d'aquest projecte, les instal·lacions han quedat greument afectades, i temen per la seguretat dels animals perquè l'autor encara no ha estat identificat.

Cervelló ha informat que sospiten d'un home de 46 anys detingut en relació amb diversos incendis provocats durant la matinada del 27 al 28 de juny als voltants de la zona de Palau Reial-Diagonal.

UBGats ha anunciat que avui mateix oficialitzarà la interposició d'una denúncia davant els Mossos d'Esquadra amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona, que es presentarà com a acusació particular i que es va presentar al refugi per informar-se'n de primera mà i donar suport als 15 voluntaris que treballen en aquest projecte, consternats pel succés.

UBGats ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per si poden aportar informació rellevant per poder detenir el responsable d'aquest incendi i que aquest no quedi impune. "Volem que s'agafi el culpable i que li apliquin el Codi Penal, que estableix un any de presó per cada animal mort", ha assenyalat Cervelló.

stats