Una piscina municipal de Terrassa s'obrirà als nudistes

Un acord entre la CUP i el govern municipal permetrà obrir la piscina municipal de La Maurina als usuaris naturistes durant dos dies d'estiu

Els dies 23 de juny i 4 de setembre la piscina municipal de La Maurina, a Terrassa, restarà oberta tot el dia i en exclusiva per al públic naturista. Aquest és el resultat d'un acord aprovat pel ple municipal de la ciutat a proposta de la CUP per fer accessibles les piscines al col·lectiu nudista.  L'obertura serà de 10.30 h a 19.30 h i tindrà el mateix preu que un dia qualsevol d'estiu. 

La idea original de la CUP era reservar una franja de dues hores per als usuaris nudistes. L'Ajuntament va oferir obrir la piscina a aquest col·lectiu fora de l'horari habitual, abans de les 9 h i després de les 20 h, però la CUP no ho va acceptar. Pels cupaires, l'horari proposat resultava inviable i no assolia l'objectiu de normalitzar el nudisme.

Tot i això, Ander Zurimendi, tècnic de comunicació de la CUP, ha valorat positivament la signatura de l'acord, que l'equip de govern farà públic la setmana que ve. En declaracions a l'ARA, Zurimendi ha remarcat: "No demanem l'accés de les persones nudistes a les piscines perquè quedi 'hipster'; considerem que fer naturisme és una qüestió, gairebé, de salut mental".

Zurimendi ha assegurat que " patim la pressió de l'estètica, sobretot les dones, i no podem tenir cossos que no entrin en els cànons". Amb aquesta proposta, diu el representant de la CUP, han volgut fer política feminista i potenciar el fet d'assumir el propi cos.

Ciutats com Barcelona o Bilbao ja han posat en marxa piscines obertes per als nudistes durant tot l'any. És el cas de les piscines d'Artxanda, a la ciutat basca, o el  CEM Piscines Bernat Picornell, a la capital catalana. La piscina barcelonina ofereix horari nudista els dissabtes de 21 a 23 hores i els diumenges de 16:15 a 18:00 hores durant la temporada d'hivern. A l'estiu no obre els diumenges.