Societat 22/08/2014

Els veïns de la Barceloneta troben insuficients les mesures de l'Ajuntament i seguiran mobilitzant-se

Demanen al consistori l'abolició dels pisos turístics. L'Ajuntament diu que ho estudiarà però que ho veu difícil

Elisabet Escriche
1 min
Imatge de la trobada entre veïns i responsables municipals, aquest divendres al Centre Cívic de la Barceloneta / ACN

BarcelonaEl centre cívic de la Barceloneta s'ha quedat petit per acollir la reunió entre els veïns del barri i la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, aquest divendres al vespre per buscar una solució al turisme de borratxera i la proliferació d'apartaments turístics il·legals. Després que Homs els anunciés que a partir de dilluns hi haurà tres equips municipals que treballaran per localitzar els pisos turístics il·legals, entre altres mesures, els veïns han deixat clar un per un que "no volen pisos turístics, ni legals ni il·legals".

"La supressió ha de començar per tancar els apartaments turístics de seguida, fins que acabi la temporada d'estiu", han reclamat els veïns a través del seu portaveu, Sergio Arnás. Homs s'ha limitat a dir que "estudiarà la proposta però que és molt difícil" perquè no es poden retirar les 72 llicències d'apartaments turístics que hi ha al barri. Homs també ha recordat que des del 2005 no es donen noves llicències.

En la reunió, que ha durat prop de tres hores, hi ha hagut diversos moments de tensió, entre veïns i l'Ajuntament, com quan un veí ha dit que s'havia quedat sense feina perquè els pisos turístics on treballava han tancat.

"'No' als pisos" i "No us tornarem a votar" són alguns dels crits que s'han sentit durant la trobada. Els representants de l'Ajuntament han marxat del centre cívic entre crits de "Fora, fora" per part dels veïns.

stats