SOCIETAT
Societat 02/12/2011

Una trentena d''indignats' boicoteja la inauguració de la pista de gel de la plaça Catalunya

La Guàrdia Urbana ha fet un cordó policial perquè no accedissin a la pista. Cridaven "la plaça és pública, hi volem entrar"

Maria Ortega
2 min
pista de gel indignats

BarcelonaUn grup 30 indignats ha intentat boicotejar la inauguració de la pista de gel que la Fundació Barcelona Comerç té instal·lada a la plaça Catalunya de Barcelona. El grup ha intentat entrar a la pista de gel argumentant que és un espai públic i que tenen tot el dret d'accedir-hi. De fet, dues persones ho han aconseguit i han entrat sense patins a la pista de gel, una superfície sobre la qual han relliscat i de la qual han sortit pel seu propi peu. La Guàrdia Urbana ha fet un cordó policial per evitar que entressin a la pista.

Els manifestants cridaven "la plaça és pública","hi volem entrar" i "pista de gel gratuïta", contra els representants de l'Ajuntament de Barcelona i contra els membres de la Fundació Barcelona Comerç que han anat fins allí.

La pista de gel, anomenada Bargelona, té unes dimensions de 40x30 metres (1.200 metres quadrats) i s'ha col·locat a la part central de la plaça, sobre el mosaic de la rosa dels vents, d'uns 3.600 metres quadrats. És una iniciativa de la Fundació Barcelona Comerç, que vol contribuir a l'ambient nadalenc de l'època de compres més important de l'any.

Sorpreses d'última hora

La pista, finalment, tindrà 1.200 metres quadrats i no 1.800, com es preveia. D'aquesta manera, el cost del manteniment i l'estructura es redueix significativament i passa de 700.000 euros a 400.000 euros. A banda d'aquesta reducció de les mides de la pista, que ha de fer de ganxo per als compradors nadalencs, també destaca l'endarreriment de la inauguració per problemes amb la instal·lació elèctrica fins demà dissabte.

Els preus

Finalment, situar aquesta instal·lació al mig de Barcelona costarà només 5.000 euros als seus organitzadors. Les dues llicències que fan falta per tirar-la endavant en un espai públic se les estalviaran, perquè Fundació Barcelona Comerç té la consideració d'entitat sense ànim de lucre i, per aquest motiu, no paga la llicència d'ocupació de l'espai públic. Per tant, només paga 5.000 euros derivats de la llicència d'activitats. Patinar mitja hora en aquesta pista costarà 8 euros, però hi haurà descomptes del 50% que es podran agafar a les botigues sense l'obligatorietat d'haver-hi de comprar res.

stats