El Pentàgon inventa la 'pizza eterna'

La pizza es pot emmagatzemar durant tres anys, sense necessitat de refrigeració ni congelació

Un equip de científics d'un Laboratori Militar a Massachusetts han creat una pizza que pot estar emmagatzemada durant tres anys, sense refrigeració ni congelació i sense que perdi cap de les seves propietats. El projecte, batejat amb el nom de 'pizza eterna', s'ha dut a terme per tal d'alimentar els soldats nord-americans en missions en llocs on no sempre hi pot haver una cuina.

"Podríem agafar la pizza, deixar-la empaquetada durant tres anys i encara seria comestible", ha explicat l'autora principal del treball, Michelle Richardson. Quina és la fórmula secreta de la pizza eterna?: sucre, sal i xarops, que hidraten però impedeixen que l'aigua passi a la massa, evitant d'aquesta forma que l'aliment es floreixi i hi apareguin bacteris. A més, s'ha agregat ferro per tal que absorbeixi l'aire sobrant.

Fins ara els esforços científics havien fracassat pel fet que la humitat a la salsa de tomàquet, el formatge i altres aliments que habituals d'una pizza convertien la massa en una substància pastosa amb condicions adequades per al desenvolupament de bacteris.

Encara no han estat molts els que han pogut provar aquesta pizza, ja que és un prototip, però els que sí que ho han fet destaquen que el sabor és molt similar al de la pizza normal. Quant a la seva aparença i textura, els participants en el tast han apuntat que es tracta d'un tros de la mida d'una llesca de pa que no és molt cruixent.

La pizza és l'aliment que més sol·liciten els soldats quan se'ls pregunta cada any què els agradaria tenir a les racions, ha apuntat Richardson, que ha dedicat gairebé dos anys al desenvolupament d'una recepta en una cuina gran plena d'estris ordinaris. Ah! La pizza eterna, a més de sucre, sal i xarop, té moltes quantitats d'un altre clàssic: pepperoni.

Més continguts de