SOCIETAT
Societat 27/01/2012

L'oposició força Trias a retirar el projecte de la plaça de les Glòries

PSC, PP i ICV forcen l'alcalde a crear una comissió de treball amb representants de tots els partits i entitat veïnals per discutir la reforma

Maria Ortega
1 min
ENLLAÇ VERD 
 El nou projecte de les Glòries preveu soterrar la Gran Via 
 I limitar el pas pel parc de la Meridiana i la Diagonal  A bicicletes i vianants.

BarcelonaPrimer gran revés de l'alcalde Trias. L'oposició ha forçat el govern municipal de CiU a Barcelona a retirar el projecte de la plaça de les Glòries perquè el troba precipitat. El pla preveu construir un gran parc de 140.000 metres quadrats i soterrar 400 metres de la Gran Via.

L'alcalde de Barcelona ha dit que acata la decisió presa pel ple de l'Ajuntament i s'ha avingut crear una comissió de treball amb la representació de tots els grups i entitats veïnals per discutir la reforma. El projecte de la plaça de les Glòries es va presentar la setmana passada.

PP i ICV han donat suport a la proposta del PSC. Troben que el projecte de CiU era improvisat i n'ha demanat la retirada. L'exalcalde socialista Jordi Hereu ha ofert mà estesa per treballar. "És una passa endavant poder treballar altre cop des del consens", ha dit Hereu.

Trias ha assegurat que el seu equip "no imposarà res", però tampoc renunciarà a les seves idees. I ha instat l'oposició a "no enquistar-se" en el projecte.

Fa una setmana l'equip de govern ja va haver de retirar de l'ordre del dia de la comissió d'Hàbitat Urbà l'aprovació de la reforma de Can Batlló també pel bloqueig de l'oposició.

stats