Societat 21/10/2011

Proposen la construcció d'una planta de producció d'hidrogen a l'aeroport de Lleida-Alguaire

És una de les idees plantejades en un taller internacional sobre gestió del paisatge

Agències
1 min
La terminal de l'Aeroport de Lleida-Alguaire / ACN

BarcelonaLa creació d'una planta de producció d'hidrogen a l'aeroport de Lleida-Alguaire ha estat una de les deu millors idees que s'han plantejat en el marc d'un taller internacional sobre gestió del paisatge que s'ha celebrat en aquesta infraestructura. Escollides d'entre una trentena de propostes de grups universitaris, les deu idees seleccionades seran analitzades per la Generalitat per estudiar si es poden dur a terme. El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha definit els projectes com "agosarats", però s'ha mostrat convençuts que d'aquí a tres anys alguns ja s'hauran desenvolupat.

La planta projectada generaria l'hidrogen a partir de residus d'animals i de biomassa de la zona, la gestió de les quals moltes vegades suposa un problema, segons ha explicat un dels responsables de la proposta, el professor de disseny arquitectònic de la Universitat Politècnica de Milà, Massimo Tadi. L'energia produïda permetria abastir el mateix aeroport i tota la població d'Alguaire, o podria destinar-se a ser venuda en l'àmbit local.

Altres projectes han plantejat que l'aeroport sigui un punt de trobada vinculat al sector agrari, amb un mercat de compra i venda de llavors, o bé una atracció turística enfocada a l'observació d'ocells. També s'ha proposat que sigui un espai que projecti l'oferta cultural de Lleida, o bé la seu del museu internacional dedicat a J.G. Ballard. Una altra idea seleccionada és la creació d'un centre d'innovació de disseny industrial vinculat al sector aeroespacial.

stats