SOCIETAT
Societat 07/06/2012

La plataforma #novullpagar demana al fiscal que aclareixi les inversions d'Abertis en autopistes

Consideren que, presumptament, la concessionària hauria "prescindit de les condicions imposades per la concessió"

Ara
1 min

SocietatLa plataforma #novullpagar ha remès aquest matí un escrit a la fiscalia perquè aclareixi les inversions d'Abertis en autopistes.

Segons han explicat avui els organitzadors en una roda de premsa, que es fonamenten en una sentència del Tribunal Suprem del 2003, les empreses concessionàries d'autopistes, en aquest cas Abertis a través d'Acesa, estan obligades per un reial decret a destinar el 50% dels beneficis que excedeixin del 15% del capital nominal a "inversions en successius trams d'autopista, mitjançant la proposta que sigui acceptada per l'administració".

Segons la plataforma, aquesta clàusula pretenia "limitar els beneficis del concessionari". Consideren que, presumptament, la concessionària hauria "prescindit de les condicions imposades per la concessió" i, per això, demanen al fiscal que els informi sobre el compliment. En concret, asseguren que Acesa va deixar d'invertir uns set milions d'euros entre l'any 1991 i 1992.

"És obscè que nosaltres no paguem un peatge i ens posin una multa de 100 euros i que ells deixin d'invertir set milions i hagin interposat tots els recursos possibles per no pagar", ha dit avui Josep Cadadellà, el primer ciutadà que va fer el #novullpagar i impulsor de la mesura.

stats