Societat 11/07/2012

Els núvols aniran canviant de platges els pròxims dies

Tot i que el temps serà força bo els dies vinents, els núvols aniran fent acte de presència a estones, sobretot a la costa. El cap de setmana podria ser dels més frescos de l'estiu

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Encertar la platja amb el cel ben clar serà un repte els pròxims dies. Aquest matí, com ha passat els darrers dies, els núvols són especialment abundants a la Costa Daurada, però no serà sempre així durant el que queda de setmana. Demà, per exemple, tot fa pensar que durant el matí serà a la Costa Brava on costarà més de trobar-hi el sol, tot i que a la tarda el cel quedarà net de núvols pràcticament arreu. Divendres els mapes del temps apunten cap a un matí força gris al tram central de la costa, amb núvols que podrien trigar bastant a desfer-se a l'entorn de Barcelona, i, en canvi, el sol seria més fàcil de trobar als extrems. Tampoc el cap de setmana el cel serà totalment serè, i tant dissabte com diumenge els intervals de núvols podrien molestar força a la Costa Brava i també a les comarques de Barcelona. Al sud probablement hi farà molt més sol, tot i que el vent de mestral sigui molest a estones.

Més enllà de la costa, aquest matí també hi ha núvols a Ponent, que s'aniran intercalant amb moltes estones de sol a partir de mig matí. A la tarda avui les nuvolades creixeran amb més força al nord i descarregaran ruixats i tronades al Pirineu i en alguns àmbits a l'entorn. Aquest migdia les temperatures pujaran un o dos graus menys que ahir, i en general la calor serà més suportable. La tramuntana que bufava a primera hora al nord s'anirà desdibuixant durant el dia, però demà tornarà a bufar i ho farà amb més força.

Demà l'ambient serà una mica més fresc que avui a primera hora, i al migdia les temperatures no passaran dels 30 graus enlloc. Els termòmetres tornaran a pujar divendres, un dia molt més calorós, i amb màximes que al sud del País Valencià podran arribar a fregar els 40 graus, però el cap de setmana refrescarà d'una manera notable. L'entrada de la tramuntana al nord farà que al Pirineu i a les comarques de Girona i de Barcelona les temperatures caiguin fins a 5 graus. Dissabte i diumenge s'entreveuen mig ennuvolats i amb risc d'algun xàfec curt al nord i a l'est. A Ponent i al sud probablement hi haurà moltes més hores de sol.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats