10.400 animals han assistit fins ara a la platja per a gossos de Barcelona

El consistori en fa una valoració positiva, i quan acabi la prova pilot estudiarà si repeteix l'experiència

Valoració positiva de l'inici de la prova pilot de l'espai per a gossos implementat a la platja de Llevant. Segons dades fetes públiques aquest dimarts pel gerent de Medi Ambient de l' Ajuntament de Barcelona, Jordi Ribas, més de 10.400 gossos ja n'han gaudit des del 19 de juliol. Les xifres eren similars a les previstes, segons Ribas, perquè mai hi ha hagut aglomeracions, excepte el primer cap de setmana, que es van superar els 100 gossos, l'aforament màxim.

Quan acabi la prova pilot, el proper 25 de setembre, el consistori avaluarà de manera conjunta amb els veïns si es torna a obrir la platja l'estiu vinent, si s'amplien els 1.250 metres quadrats d'enguany o fins i tot possibles modificacions en el període. "La valoració més tècnica sembla indicar que es pot repetir", segons la valoració del consistori, però Ribas no s'ha volgut aventurar a afirmar si la platja es tornarà a obrir l'any vinent, "perquè hi ha altres condicionants", com precisament l'opinió dels veïns.

Ara bé, el gerent de Medi Ambient ha manifestat que, d'entrada, les opinions dels veïns més reticents han tendit a ser més favorables. En aquest sentit, Ribas ha conclòs que aquesta experiència no està suposant tampoc una massificació de les altres platges.