Societat 15/11/2011

Les pluges ja han deixat més de 100 litres al sud

Els aiguats arriben a la costa central després de deixar importants quantitats d'aigua en poca estona entre Reus i Tarragona

Miquel Bernis
1 min
Aiguat a Salou

BarcelonaMatí de pluges molt intenses a les comarques de Tarragona, i en especial entre el Baix Camp i el Tarragonès, on l'aiguat ha estat realment intens i ha acumulat 90 litres al sud de Tarragona i més de 80 a Reus, i municipis com Vila-seca o Salou han recollit quantitats molt similars o fins i tot superiors. Molta part d'aquesta aigua ha caigut en poc més d'una hora, a l'entorn de les 12. De moment, però, el municipi que ha recollit més aigua des de la matinada és l'Espluga de Francolí, on ja han caigut fins 115 litres per metre quadrat, també les muntanyes de Prades s'acosten ja als 100 litres acumulats en 12 hores.

Lentament els aiguats van arribant a la costa central, que és on durant el migdia probablement descarregarà més aigua. Xàfecs sobtats que podran deixar més de 50 litres en poca estona, sobretot a prop de mar. Durant la tarda la borrasca continuarà avançant cap al nord i a les últimes hores del dia tot fa pensar que on plourà amb més ganes serà a les comarques de Girona. Durant la nit hi haurà una treva, però demà la borrasca farà marxa enrere i tornarà a ploure, amb menys ganes, a força comarques, sobretot a les del nord-est.

stats