Societat 26/10/2012

Els bombers reben una quarantena d'avisos per la pluja durant la nit i la matinada

Les comarques més afectades són el Garraf i el Baix Camp

Acn
2 min

BarcelonaEls Bombers de la Generalitat han rebut 44 trucades per emergències relacionades amb la pluja des de les 21.00 h de dijous fins a les 6.00 h d'aquest divendres. Les comarques més afectades pels aiguats són el Garraf i el Baix Camp. S'ha tallat la circulació en dues carreteres, la T-3136 a Botarell (Baix Camp), per inundacions, i la T-704 a Aleixar (Baix Camp), per esllavissades. Els avisos han estat sobretot per carrers amb molta aigua, baixos amb petites inundacions i calçades brutes de fang, i en molts casos no ha calgut actuar. La majoria d'avisos s'han rebut fins a les 3.00 h.

Les pluges més intenses van caure ahir a la tarda a les comarques de l'Alt Camp, Baix Camp i Priorat. A l'Aleixar es van recollir fins a 150 litres, i a Riudoms, 129 litres. Durant la nit, la tempesta s'ha desplaçat al Garraf, el Baix Llobregat i el Barcelonès.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, les pluges més extenses es desplacen pel nord-est i el sud. A la resta, són més disperses aquest matí.

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en prealerta el pla d'emergències per inundacions a Catalunya Inuncat pel front de pluges que ahir a la tarda va penetrar pel sud del país i, després de quedar-se unes hores remullant les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, va desplaçar-se cap al nord i va afectar el Garraf, el Baix Llobregat, el Barcelonès i el Maresme.

El trànsit ferroviari de la línia Barcelona-Saragossa es va reprendre anit després que els trens s'haguessin d'aturar per presència d'aigua a les vies. Un tren de mercaderies ha passat la nit a l'estació de Móra la Nova per la gran quantitat d'aigua que hi havia en el trajecte.

El telèfon d'emergències 112 ha atès 140 trucades relatives a urgències derivades de l'episodi de pluges. Fins a mitjanit en va atendre 97, i 43 des de mitjanit fins a les 8.00 del matí d'avui. La majoria han estat per problemes a la xarxa viària.

stats