LA MÉTEO
Societat 22/10/2011

Les pluges, cada cop més a prop

Aquest diumenge el paraigua s'haurà d'obrir a estones prop de la costa i dilluns poques comarques quedaran al marge de la pluja

Marc Candela
1 min

BarcelonaAvui els núvols no han deixat pràcticament gens d'aigua però aquesta nit els xàfecs ja regaran força comarques del País Valencià i de matinada fins i tot descarregaran a l'extrem sud de Catalunya.

Demà diumenge, en canvi, les precipitacions més intenses es concentraran a les Illes Balears i a la façana litoral catalana. Seran xàfecs d'anar i venir que ja durant el matí faran obrir el paraigua a estones en aquests sectors però que es faran més generals i continuats durant la segona meitat del dia.

De fet, durant la tarda i el vespre també s'estendran a la Catalunya central, a les comarques interiors de Girona i, ja cap al tard, també cap al Pirineu. Ara mateix, només sembla que s'estalviarien d'obrir el paraigua al Pla de Lleida.

La pluja vindrà acompanyada d'un reduït contrast de temperatures entre el dia i la nit. La matinada no serà especialment freda -tot i que es poden repetir les glaçades febles a les valls pirinenques- però al migdia pocs termòmetres passaran dels 21 o 22 graus.

I tot apunta que el diumenge no serà l'únic dia de paraigua d'aquest darrer tram de mes d'octubre. Dilluns a la tarda un front força actiu regarà pràcticament tot el país i cap al Prepirineu de Lleida -on demà probablement no hi caurà ni una gota- es podrien acumular amb facilitat més de 50 litres per metre quadrat.

Dijous una nova tongada de ruixats més o menys generalitzada acabaria de regar el terreny i podria salvar, si més no a última hora, la temporada de bolets d'enguany.

Trobareu més informació a ara.cat/meteo.

stats