Societat 31/10/2011

Una altra setmana de pluges

Els primers ruixats apareixeran demà i els dies amb més xàfecs s’entreveuen dijous i dissabte

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaMatí de força humitat, boires i núvols baixos, que més aviat tendiran a a anar-se desfent. Aquest dilluns hi haurà molt més sol que núvols, i com ha passat els dies anteriors, al migdia la sensació serà més de setembre que no pas de castanyada. Al vespre els núvols començaran a augmentar, i de matinada fins i tot podrien caure els primers xàfecs aïllats a la costa central. La castanyada, però, en general sense pluja.

Demà el dia ja serà molt més insegur a la costa i al prelitoral, especialment en el tram entre Barcelona i Tarragona. Només apareixeran ruixats, això sí, de poca estona, que en tot cas guanyaran protagonisme de cara a última hora o ja de nit. La situació de demà només serà la primera amb risc de xàfecs de la setmana. Els mapes del temps apunten a dues tongades de pluges generals els pròxims dies: la primera arribaria durant el dijous, i podria implicar força hores del centre del dia, plouria més a les comarques interiors i del Pirineu que a la costa. La segona tongada de pluges de la setmana descarregaria entre divendres a la nit i dissabte, i ara com ara apunta que serà la més intensa. En tots aquests episodis probablement s’hi repetiran alguns aiguats puntuals com els de la setmana passada.

Els xàfecs faran entrar més aire fred, i de cara al cap de setmana les temperatures ja serien ben bé 4 o 5 graus més baixes. No semblarà hivern, però sí que tindrem molta més sensació de tardor.

Trobareu tots els detalls de la previsió ja actualitzada amb els mapes d'avui a www.ara.cat/meteo.

stats