Societat 21/03/2012

Més de 100 litres als ports de Beseit

Fins al migdia les pluges més importants han caigut al sud. Els xàfecs duraran fins demà al matí i amb el pas de les hores quedaran cada cop més concentrats al nord

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Durant la nit i fins al migdia les precipitacions més intenses han estat descarregant sobretot a les terres de l'Ebre, i a poc a poc han anat avançant cap al nord. Amb dades recollides fins a les 3 de la tarda, l'observatori de Meteocat situat als Ports havia superat els 100 litres per metre quadrat. Durant la tarda les precipitacions avançaran lentament cap al nord, especialment cap al Pirineu, Prepirineu i la Catalunya Central, que és on s'acumularan les pluges i nevades més abundants durant les pròximes hores. Fins a primera hora de la tarda els registres més importants són aquests:

Roquetes (Parc Natural dels Ports) 108 l/m2

Horta de Sant Joan 78

Prades 66

La Jana 61

Montellà i Martinet (Cadí Nord 2.100 m) 41

Falset 37

Olot 28

Les Borges Blanques 27

Hostalets de Pierola 27

Terrassa 20

Benicarló 18

Lleida 16

Són dades dels pluviòmetres de Meteocat i també de la xarxa Meteoclimatic. Val a dir que la majoria de registres es mouen entre els 5 i els 20 litres acumulats. Al Pirineu hi ha entre 5 i 20 centímetres de neu nova a tot estirar. Serà durant la tarda i la nit que la nevada s'intensificarà per sobre dels 1.800 metres.

Demà al matí encara plourà al Pirineu i a la majoria de comarques de Girona i Barcelona, però amb el pas de les hores les clarianes aniran guanyant terreny. Divendres ja farà sol arreu i el cap de setmana només hi haurà núvols prims.

Podeu compartir les vostres dades i el temps que fa allà on sou mitjançant la Méteo Social.

stats