Alerta per fortes pluges aquest dimecres

Protecció Civil ha activat l'Inuncat davant la previsió de pluges intenses

Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per inundacions (Inuncat) davant la previsió d'intenses pluges aquest dimecres a Catalunya, sobretot a les comarques de l'Ebre, el litoral i el nord-est del país. Les previsions apunten que les pluges comencin a descarregar al matí a les comarques de les Terres de l'Ebre i a partir de mig matí i durant la tarda s'estenguin cap al nord-est de Catalunya i la resta del litoral i prelitoral.

Les precipitacions poden superar els 20 litres per metre quadrat en menys de mitja hora. La pluja caurà amb força a partir de mig matí a l'àrea metropolitana de Barcelona. Durant les hores centrals del dia les comarques amb més probabilitat de tempestes que puguin superar els 20 l/m2 en 30 minuts són el Ripollès, Garrotxa, Osona, la Selva, el Vallès Oriental i Occidental, el Maresme, el Barcelonès, el Baix Llobregat i zones de la Catalunya Central. A partir de la tarda els xàfecs es concentraran al Pirineu i Prepirineu Oriental i, amb menys probabilitat, podran aparèixer a les comarques del Vallès Oriental i Occidental, el Baix Llobregat, l'Alt Penedès i el Garraf. Les precipitacions podran anar acompanyades de tempesta i calamarsa, i puntualment amb ratxes fortes de vent.

Localment, les quantitats de precipitació acumulada podran superar els 50 litres per metre quadrat en tot l'episodi. Per això, Protecció Civil ha demanat "molta precaució" a la ciutadania en els desplaçaments a peu i en vehicle a la zona afectada per les pluges, tant en zona urbana com a l'entorn rural i natural, en especial a prop de rius i rierols.

També el Servei Català de Trànsit ha demanat màxima precaució en la conducció en situacions meteorològiques adverses.