SOCIETAT
Societat 03/11/2011

2.000 llars encara no tenen llum al Bages

En total 12.000 usuaris s'han quedat sense subministrament elèctric al llarg del dia. Es manté activat en prealerta el pla Inuncat per fortes pluges

Ara / Acn
2 min

Barcelona12.054 cases s'han quedat sense llum aquest dijous a la tarda a conseqüència del temporal de pluja, segons ha informat Fecsa-Endesa. La majoria d'incidències s'han produït a la comarca del Bages. A la capital, Manresa, 2.743 habitatges s'han quedat sense llum, mentre que a Sant Salvador de Guardiola han estat 1.645. Al Vallès Oriental, Sant Pere de Vilamajor ha acumulat 1.718 incidències i Sant Antoni de Vilamajor 808. Al Baix Camp amb 718 cases sense llum a Pratdip i 598 a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. A la nit, la majoria dels afectats han recuperat el subministrament elèctric, tot i així unes 2.000 llars encara no tenen llum.

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat manté la prealerta de l’Inuncat. Pel que fa a ventades, es manté l’avís del procediment especial del pla d’actuació del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per forts vents.

Els Bombers de la Generalitat han fet un total de 245 sortides entre les deu del matí i les sis de la tarda a causa de la pluja. La Regió d'Emergències amb més sortides ha estat la Centre, la majoria a Manresa; i a la Metropolitana sud, amb 65 avisos, 30 dels quals a l'Anoia. La Direcció General de Protecció Civil manté la prealerta del pla especial d'emergències per inundacions Inuncat, que s'ha ampliat amb el risc per l'estat de la mar.

La majoria d'avisos han estat per treure aigua de baixos, garatges, terrasses i la via pública. Aquest migdia, una de les sortides dels bombers ha consistit en un avís sobre la caiguda d'un mur d'una casa de Sant Joan de Vilatorrada. No hi hagut persones ferides, i tan sols hauria quedat afectat algun contenidor i un vehicle estacionat a la zona. Hi han treballat dues dotacions dels Bombers. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un avís per pluges generalitzades a tot Catalunya, que probablement poden comportar xàfecs intensos al litoral amb vint litres en només mitja hora.

Quant a les ventades, l'SMC preveu que a la zona nord-est de Catalunya poden haver-hi ratxes superiors als 90 quilòmetres per hora amb vents de component sud. Les ratxes màximes es donen a les cotes més altes. Les comarques que es poden veure afectades són l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Ripollès, el Solsonès i la Vall d'Aran.

stats