Societat 14/03/2012

Les primeres pluges podrien arribar entre diumenge i dilluns

Avui també farà sol, però la boira podria sorprendre alguns indrets de costa durant el matí. Al migdia les temperatures seran tant o més altes que ahir

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEls mapes del temps comencen a ensenyar símptomes de canvi de cara a la setmana que ve en forma de temperatures més baixes, però també en forma de xàfecs que, entre diumenge a última hora i dimecres, podrien anar descarregant, poc o molt, a tot arreu. Per ara encara és un pronòstic molt llunyà i sense concretar, però l'entrada d'una bossa d'aire fred a les capes de l'atmosfera obriria la porta a xàfecs dispersos i fins i tot a pluges més intenses, en algun cas. Caldrà anar-ho concretant els dies vinents.

De moment, a curt termini, avui el temps serà molt similar al dels dies anteriors. En general farà sol i l'única novetat serà l'aparició de bancs de boira a la costa. Les primeres calorades de març acostumen a generar aquest fenomen, que es produeix pel contrast entre l'aire càlid i el mar, que està gairebé al seu nivell de temperatura més baix de tot l'any. El Mediterrani avui és ple d'aquestes boires que ja han afectat puntualment el delta de l'Ebre, Mallorca i Menorca. Durant el matí podran anar sorprenent altres indrets costaners. Les temperatures es quedaran una mica més curtes a la costa, però en general avui es tornaran a superar els 20 graus amb facilitat.

Demà no hi haurà canvis en el temps, divendres, ben pocs, i el cap de setmana passarà amb més intervals de núvols prims, però encara amb temperatures molt suaus i en general sense pluja. Per ara els mapes del temps indiquen que serà diumenge a la tarda o vespre que començaran els canvis més seriosos i els primers ruixats al Pirineu i a Ponent.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui.

stats