Societat 09/07/2012

Només 119 hores de sol en el juny més plujós mai registrat al Regne Unit

Les constants precipitacions de les últimes setmanes han batut rècords i doblen la pluja habitual en aquesta època de l'any

Miquel Bernis
1 min
1.000 vaixells per a la reina d'Anglaterra

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A simple vista sembla que el que seria noticiable és que al Regne Unit no hi plogués i no pas a la inversa, però les constants borrasques que des de fa setmanes afecten l'oest d'Europa han provocat pluges extraordinàries que han arribat a doblar les habituals. Si normalment al sisè mes de l'any a la Gran Bretanya de mitjana hi plouen uns 70 litres per metre quadrat, enguany s'ha arribat als 145, una xifra que suposa el rècord absolut des que es recullen dades, és a dir, com a mínim, en 100 anys, segons l'agència meteorològica britànica, la Met Office.

A diferència del que ens passa al Mediterrani habitualment, aquests 145 litres han anat caient dia a dia, i, per tant, també han fet que hi hagi hagut menys sol. Si normalment els britànics gaudeixen en un mes de juny d'unes 170 hores de sol, enguany n'han tingut 50 menys, concretament, 119. La dada fa més mal si la comparem amb la d'un mes de juny normal a Barcelona: 262 hores.

El període de pluges abundants ja ve de la primavera, ja que l'abril també va batre rècords en aquest sentit. De fet, el període abril, maig, juny d'enguany també ha estat globalment el més plujós mai registrat al Regne Unit. El bon temps s'ha mantingut lluny del país durant els últims tres mesos, i només un curt període amb més dies de sol a finals de maig va trencar la dinàmica. Els meteoròlegs de la Met Office eviten, per ara, mullar-se gaire sobre el possible temps de cara als Jocs Olímpics, però admeten que no són gaire optimistes.

stats