Protecció Civil activa el pla Inuncat per pluja forta

Els vols acumulen retards a l'aeroport del Prat i hi ha talls a la C-31

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per la pluja intensa que s'ha produït aquest matí i que es mantindrà les pròximes hores. La pluja ha causat incidències sobretot al Barcelonès, on s'han superat els 40 l/m2 en 30 minuts. A l'aeroport del Prat s'han registrat retards, la L3 del metro ha patit un tall durant gairebé una hora entre Montbau i Canyelles –que s'ha pogut solucionar a les 10.26– i hi ha dos carrils de circulació tallats  a la C-31 a Badalona en sentit Barcelona per bassals d'aigua.

També hi ha baixos inundats i acumulacions d’aigua als carrers de la ciutat. Protecció Civil avisa que, en les pròximes hores, es poden generar incidències a causa dels forts xàfecs al Maresme, el Vallès Oriental i la Selva. Amb el pas de les hores les tempestes aniran afectant tot el quadrant nord-est. I a les comarques del Bages, el Moianès i Osona també s’han registrat precipitacions intenses que es poden mantenir les pròximes hores.

Al metro, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona, la incidència per aigua s'ha detectat a la L3 a les 9.36 i s'ha activat el servei parcial a la línia: entre Zona Universitària i Montbau i entre Canyelles i Trinitat Nova.

Els passatgers que hi havia al metro s'han reconduït cap a la xarxa de bus. Concretament, cap a les línies 27 i H4. A les 10.26 ja s'ha pogut normalitzar el servei.

Les tempestes també han obligat a espaiar els aterratges d'avions al Prat (Baix Llobregat) i els trànsits en ruta cap a aquesta instal·lació, cosa que provoca retards. El gestor de navegació aèria a Espanya, Enaire, ha informat en el seu compte de Twitter que l'episodi de pluja els ha obligat a prendre aquesta decisió per qüestions de seguretat.

"Per seguretat, demores significatives a Barcelona-el Prat a causa de tempestes. Estem espaiant més els aterratges i trànsits en ruta cap a aquest aeroport", s'explicita en un dels tuits.

Fonts de l'aeroport del Prat, un dels que registra més trànsit aeri d'Espanya, en especial durant la temporada d'estiu, han assenyalat a Efe que fins ara el funcionament d'aquesta instal·lació era "normal".