LA MÉTEO
Societat 24/09/2011

La pluja va de baixa i s'allunya de la Mercè

Els xàfecs van clarament a menys i les pluja ja no aigualirà més actes de la festa major

Marc Candela
2 min

BarcelonaAquest matí ben poques comarques s'han estalviat d'obrir el paraigua però sovint han estat pluges poc intenses. A Barcelona, per exemple, tot i que ha estat plovent durant unes quatre hores, les quantitats acumulades no han superat els 7 litres per metre quadrat.

Puntualment, però, sí que els xàfecs han descarregat amb força. De matinada s'han acumulat 21 litres a la Riera de Gaià o 18 a Tarragona i a primera hora del matí n'han caigut, en poca estona, 33 a Viladecans o 22 a Vacarisses -i fins i tot una mànega ha causat algunes destrosses a Castelldefels. Amb el pas de les hores les precipitacions s'han estès cap al nord i s'han recollit 29 litres a Artesa de Segre (la Noguera), 27 al Pont de Suert o 59 a Lladurs (Solsonès).

En tot cas, les pluges més generalitzades ja s'han allunyat del Principat. La tarda l'acabarem de passar encara amb força núvols però només alguns xàfecs curts al terç nord del país i alguns ruixats residuals a la costa Brava. I havent sopat ja pràcticament no farà falta el paraigua enlloc.

Això sí, l'ambient es mantindrà fresc. Avui pocs termòmetres han arribat als 25 graus i de nit i matinada un jersei o una jaqueta prima no farà cap nosa a la majoria de comarques.

Aquest canvi de temps, però, no és definitiu. Demà ja no plourà enlloc i, en conjunt, el diumenge el passarem amb més sol que no pas núvols i tres o quatre graus més que avui a les hores centrals del dia. I la propera setmana també s'intueix tranquil·la, amb moltes hores de cel clar i migdies que mantindran el to estiuenc. Ara per ara, la tardor encara queda lluny.

Trobareu la previsió actualitzada del vostre municipi a ara.cat/meteo.

stats