LA MÉTEO
Societat 29/10/2011

El diumenge més llarg, sense aigua

Aquest diumenge gaudirem de més sol que núvols i el paraigua només s'haurà d'obrir al sud del País Valencià i a les Illes

Marc Candela
1 min

BarcelonaAquest diumenge ja no s'haurà d'obrir el paraigua a Catalunya. I tot i que el dia l'encetarem amb bancs de boira i núvols baixos a força comarques, el sol de mica en mica anirà guanyant protagonisme i a partir de mig matí ja gaudirem de grans clarianes a bona part del país.

On no acabaran de fer net serà a la meitat sud del País Valencià i a les Illes. Aquest dissabte les pluges han estat abundants, intenses i continuades -a la Marina Alta s'han acumulat més de 150 litres en les últimes 18 hores- i demà els xàfecs, ja més intermitents i dispersos, continuaran fent la guitza durant bona part del dia.

Les temperatures mantindran el to tardorenc només a primera hora. Al migdia els termòmetres repuntaran dos o tres graus més que avui i la majoria de màximes rondaran entre els 21 i els 24 graus.

I tot apunta que la segona meitat d'aquest llarg pont també serà de bon aprofitar: dilluns els núvols encara seran més escassos i dimarts els ruixats no arribaran fins al tard. El contrast tèrmic entre el dia i la nit es farà una mica més evident, amb nits força fresques -fins i tot fredes al Pirineu- però migdies molt suaus. En tot cas, la porta dels fronts i les borrasques continua oberta i, probablement, dimecres, dijous i divendres el paraigua s'haurà de tornar a obrir a estones a moltes comarques.

Aquest diumenge posem fi a l'horari d'estiu a tota la Unió Europea i l'horari d'hivern ens acompanyarà durant els propers cinc mesos fins a l'últim diumenge del mes de març.

Trobareu més informació a ara.cat/meteo

stats