La policia fa 83 detencions i 71 escorcolls en una operació antidroga

Els Mossos d’Esquadra van desarticular ahir dues organitzacions dedicades al tràfic de droga, segons va explicar el conseller d’Interior, Jordi Jané, en una operació on es van fer 83 detencions i es van escorcollar 71 immobles de 15 municipis. La investigació havia començat a finals del 2014, quan es va detectar un increment de nous punts de venda, sobretot en pisos ocupats als barris de la Mina (Sant Adrià de Besòs) i del Besòs (districte de Sant Martí de Barcelona).

L’operació, en què van participar d’una manera o altra fins a 1.300 agents, és una de les més grans que han fet els Mossos. Es van fer escorcolls en poblacions com Badalona, la Llagosta, Palau-solità, l’Hospitalet de Llobregat, Ripollet, Igualada, el Prat de Llobregat, Sant Boi, Vacarisses, Tarragona, Mont-roig del Camp, Viladecans i Sant Adrià de Besòs. Precisament a Sant Adrià un home va morir apunyalat fa quinze dies per un afer relacionat amb drogues. Jané va dir ahir que no podia dir si aquesta mort tenia res a veure amb l’operació.

Els agents van confiscar, a més de marihuana i cocaïna, 60.000 euros en efectiu i tant armes curtes com llargues, segons el conseller. L’operació va començar cap a dos quarts de cinc de la matinada.