Sis detinguts en una ofensiva contra els narcopisos a Ciutat Vella

Colau demana canvis legals per poder destinar aquests immobles a lloguer social

Ofensiva policial contra els narcopisos de Ciutat Vella després que ahir un home en matés un altre a punyalades en un d'aquests pisos al Barri Gòtic i que els Mossos continuïn buscant l'autor o autors del crim. Avui la policia ha intervingut tant al barri del Raval, on s'han fet tres entrades a domicilis del carrer Sant Climent, com a la Barceloneta, on la Guàrdia Urbana ha precintat dos immobles que, en aquest cas, no es dedicaven a la venda i consum de drogues, sinó a la distribució de les substàncies entre locals d'oci de la zona, segons ha detallat la regidora del districte, Gala Pin, que ha apuntat que és una pràctica que ha generat moltes queixes dels veïns.

A la Barceloneta la policia ha fet dues detencions, i al Raval, on l'operatiu ha començat cap a les nou del matí, s'han detingut quatre persones i hi ha una menor que ha passat a disposició de la fiscalia. Aquí la policia ha confiscat diverses dosis de cocaïna i heroïna i ha lliurat els pisos als seus propietaris. El matí s'ha saldat, doncs, amb sis detencions relacionades amb el narcotràfic al centre de la ciutat.

La regidora de Ciutat Vella  ha remarcat que amb les que s'han practicat avui al Raval ja són 83 les entrades que s'han fet al Raval en pisos sospitosos de funcionar com a punts de venda de droga des que, l'estiu de l'any passat, es va activar el pla de xoc. Un pla que ara, fruit de l'acord entre BComú i el PDECat, s'intensifica de cara a l'estiu amb una injecció econòmica de prop de cinc milions d'euros. 

Pin ha insistit, però, que tot i la "feina positiva" que fan els cossos de seguretat a la zona, cal "poder anar més enllà per evitar que la droga entri al districte". La regidora ha afegit, en aquesta línia, que un punt clau que facilita que aquesta problemàtica arreli al Raval és l'ampli parc de pisos buits. "Necessitem que els propietaris se'n corresponsabilitzin", ha defensat.

De narcopisos a lloguer social

De fet, moment abans, en una entrevista a TV3, l'alcaldessa Ada Colau també ha assenyalat els pisos buits propietat de fons voltor o entitats financeres com a element decisiu per facilitar l'extensió dels narcopisos. "El narcotràfic ha trobat un gran aliat en l'especulació", ha criticat.  Colau ha apuntat que un dels canvis que demanaran a Pedro Sánchez és l'obligatorietat de cedir aquests pisos buits per poder-los destinar a lloguer social. L'alcaldessa també ha indicat que el problema del narcotràfic serà el que es posarà més urgentment sobre la taula del nou conseller d'Interior.

Més continguts de