Troben el cadàver de la veïna de Sabadell desapareguda prop de la casa del seu exmarit a Holanda

L'home va ser arrestat la setmana passada

El cos de la veïna de Sabadell desapareguda als Països Baixos va ser trobat diumenge per una unitat canina en una zona boscosa d' Utrecht prop de la casa del seu exmarit, que ha estat detingut com a principal sospitós. L'home, de 42 anys i exparella de la dona, Silvestre Landzaat, ja va ser arrestat per la policia holandesa per aquest cas la setmana passada. La víctima, Sandra García, tenia 45 anys, nacionalitat espanyola, era originària de la República Dominicana i vivia a la ciutat vallesana des de feia 15 anys. La policia va trobar en el domicili del detingut documentació personal de la víctima, segons han explicat a Europa Press fonts de la investigació.

La dona va viatjar a Utrecht amb una filla per buscar les dues filles que tenia amb el seu exmarit, i que aquest, de nacionalitat holandesa, s'havia emportat poc abans, segons avançava 'El País'. Les menors han quedat sota la custòdia temporal dels avis paterns, sota la supervisió de la policia holandesa.

A Utrecht es troben la germana i la filla gran de la víctima, que després de reconèixer el cos donaran una roda de premsa a les 17.00 hores d'aquest dimarts al costat dels seus advocats i la policia.

La dona va desaparèixer el 31 de juliol a Utrecht després d'acudir a la casa en la qual el seu exmarit tenia les nenes, per la qual cosa la seva filla gran va presentar una denúncia davant de la policia holandesa, que ha informat als Mossos d'Esquadra.
Volia recuperar les filles

Sandra Garcia va anar a Holanda el divendres 31 de juliol per parlar amb un nou advocat i fer els tràmits per recuperar les seves filles bessones. Des de l'aleshores ja no se'n sap res més. Sandra Garcia i l'holandès Silvestre Lamsá van començar una relació l'any 2009. Segons ha explicat a l'ACN Carol Pérez, una amiga de la dona, ell era molt "gelós" i " la va absorbir i apartar de tothom". De fet, ha assegurat que la maltractava. Malgrat tot, l'any 2010 van tenir bessones i van anar viure a Santo Domingo primer i a Holanda després.

Segons el relat de l'amiga, la dona es va cansar dels maltractaments i va tornar a Sabadell amb les dues filles, d'amagat de l'home. Durant la Setmana Santa del 2014, l'holandès va venir a Sabadell per veure les nenes i, "aprofitant que la dona es va despistar, va agafar les filles i se les va endur cap a Holanda", segons explica Pérez, que afegeix que llavors la parella va iniciar un litigi a Holanda per la custòdia de les petites.

La denúncia de la desaparició va ser interposada a Holanda per una altra filla de la dona d'una relació anterior. Les bessones, de 5 anys, són amb els avis paterns, segons ha explicat Pérez.