Societat 26/05/2011

La policia impedeix la venda d'helicòpters i armament a l'Iran i Veneçuela

Els aparells i el material de recanvi s'ocultaven en naus industrials on se'n preparava el muntatge i desmuntatge abans de procedir a la seva venda i trasllat

Efe
1 min

MadridLa policia espanyola ha impedit la venda de nou helicòpters de combat a l'Iran i material de guerra a Veneçuela en una operació on s'han detingut els venedors -cinc empresaris espanyols- i tres ciutadans iranians que havien viatjat a Espanya per formalitzar la compra.

Segons han informat avui la Direcció General de la Policia i la Guàrdia Civil, els arrestats també tenien previst vendre peces i recanvis de les aeronaus de combat a Veneçuela. En l'operació s'han intervingut a Madrid i Barcelona nou helicòpters BELL-212, recanvis i divers material de guerra, tot plegat valorat en uns 100 milions d'euros.

Els helicòpters i el material de recanvi estaven ocults en naus industrials situades en les poblacions de Navas del Rey (Madrid), Sabadell i Terrassa (Barcelona). Aquestes naus industrials, propietat del consorci empresarial dels espanyols detinguts, servien per preparar el seu muntatge i desmuntatge abans de procedir a la seva venda i trasllat a l'Iran i Veneçuela i aparentaven treballar sota la cobertura legal d'activitats de reparació d'aeronaus.

stats