Un grup de policies locals de Manacor agredeixen un menor al crit de "Ven aquí, maricón"

L'Ajuntament obre un expedient als agents després que el vídeo s'hagi fet viral

Durant la nit de dissabte un grup de policies de la localitat de Portocristo van agredir tres menors d'edat fent ús de la força i de les porres extensibles, segons ha informat l'inspector en cap de la Policia de Manacor, Antoni Sureda, a l'ARA Balears. El vídeo de l'agressió s'ha fet viral a les xarxes socials. Durant el minut que dura el vídeo es pot sentir com els policies s'adrecen als menors amb frases vexatòries com ara "Ven aquí, maricón" i amenaces com ara "Tócame, que te vas a enterar".

Durant l'agressió un menor informa als policies, de manera repetida, que té 16 anys i que no vol cap problema amb ells. La resposta dels agents de seguretat és: "¿Ah sí? ¡Ostia, qué bien!" Tot i que es desconeixen, per ara, les causes per les quals el grup de policies va atacar els joves, l'inspector en cap de la Policia de Manacor ha qualificat de "mala actuació" l'acte dut a terme pels agents de Portocristo.

Sureda ha confirmat que el que es veu a les imatges "és el que va passar" i, encara que ha assegurat que "se'n desconeix el context", ha volgut remarcar que "sigui el context que sigui, un policia no pot dirigir-se mai amb aquests termes a cap persona". El delegat territorial de Portocristo, Joan Gomila, ha concretat a l'ARA Balears que s'ha obert un expedient als agents implicats en l'agressió i que els pròxims dies explicaran a les autoritats policials la seva versió dels fets.

Prendre mesures necessàries

Gomila ha definit com a "inacceptable" l'actuació dels agents i ha assenyalat que "la seva funció és evitar els conflictes, i amb els insults i les amenaces només aconsegueixen encendre més el foc". El delegat territorial ha afegit que "es prendran les mesures necessàries perquè això no torni a passar i, si cal, els agents seran sancionats". L'Ajuntament de Manacor ha informat en un comunicat que estudiarà "les circumstàncies i la seqüència completa dels esdeveniments".

El regidor d'Interior de Manacor, Miquel Perelló, ha mostrat el seu rebuig davant l'actuació policial: "En tot cas, hem de lamentar algunes de les paraules que recull el vídeo i per això condemnem les expressions homòfobes que alguns agents van fer servir". "Des de l'Ajuntament ho investigarem i activarem tots els protocols pertinents", ha valorat Perelló.

Actuació pel volum de la música

Segons recull l'informe policial, els policies –de la Unitat Territorial de Costes– van actuar per demanar a un grup de joves que baixessin el volum de la música que escoltaven a la via pública. Poc després, els agents els van tornar a requerir que baixessin la música i va ser llavors que els joves es van resistir a ser identificats. En aquell moment, segons l'informe, un dels components del grup va intentar agredir un dels policies.

Els agents van argumentar en l'atestat que, per prevenir una nova agressió, van desenfundar les porres extensibles. L'informe policial recull que el suposat agressor va intentar fugir del lloc dels fets i que un dels agents va aturar-lo fent-li la traveta. Els agents van traslladar el jove a les dependències policials i van avisar els seus pares, que s'hi van presentar immediatament.