Publicitat
Publicitat

TURISME

El pont del Pilar, enrarit per la incertesa política

Barcelona nota “alentiment” en les reserves i la resta de territori no percep canvis

“Estem tenint més cancel·lacions ara que després dels atemptats”. Així s’expressa un representant d’un hotel de Barcelona a l’ARA, que assegura que la inestabilitat política del moment els està afectant negativament. De fet, assegura que després de l’1-O un grup va cancel·lar la reserva d’una desena d’habitacions. “Som un hotel petit i cancel·lacions com aquestes ens afecten molt”, apunten les mateixes fonts.

Des de l’Ajuntament de Barcelona asseguren que a nivell general “no s’estan anul·lant reserves”, però sí que reconeixen que n’hi ha menys a mig i llarg termini que l’any anterior. “Aquest decreixement es nota des de l’abril”, apunten fonts de l’Ajuntament, que recorden que els atemptats de la Rambla també van tenir un efecte negatiu en les reserves.

A l’inici del pont del Pilar -que s’ha vist enrarit per la incertesa política-, fonts del Gremi d’Hotels de Barcelona asseguren que “el desenvolupament de l’activitat hotelera i turística d’aquests dies s’està produint amb total normalitat”. No obstant això, reconeixen que “la inestabilitat i la incertesa que generen els fets recents no és bona per a cap activitat econòmica” i afegeixen que “per a les pròximes setmanes es percep un alentiment de l’entrada de reserves”.

El Gremi ha declinat donar xifres sobre la previsió d’ocupació turística per a aquest pont del Pilar, igual que la patronal del sector dels apartaments turístics, Apartur.

Al seu torn, el president de l’Associació Catalana d’Agències de Viatges Especialitzades (Acave), Martí Sarrate, dona un missatge més positiu respecte al pont del Pilar i assegura que s’està produint amb “normalitat”. “No creiem que aquest pont es vegi afectat per la situació actual”, apunta Sarrate, que assegura que qui tenia preparat venir a Catalunya “no ho canviarà”.

En tot cas, Sarrate assegura que estaran “alerta” i que la “preocupació existeix”. “No sabem com acabarà la pel·lícula: hem de deixar passar quatre setmanes per veure com evoluciona”, expressa el president d’Acave, que afegeix que la gent “valora molt Barcelona i Catalunya com a destí turístic”. Si s’analitzen les dades que preveuen altres parts del territori, l’afectació és mínima per al pont del Pilar. Els allotjaments turístics de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre preveuen una ocupació del 70% durant el pont, mentre que la Catalunya Central augura una ocupació de fins al 90%.

Segons fonts del sector, el Solsonès és l’única comarca de la zona que ha registrat en els últims dies algunes anul·lacions de reserves hoteleres per la inestabilitat política a Catalunya.

A Lleida s’arribarà al 90% d’ocupació, i des del Patronat de Turisme s’assegura que la situació política de Catalunya no tindrà cap efecte en les reserves ni el volum de visitants.

Uns 493.000 vehicles sortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona amb motiu de l’operació sortida del pont del Pilar, segons va informar ahir el Servei Català de Trànsit.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de