SOCIETAT
Societat 01/03/2012

Els convocants de la manifestació universitària rebutgen els incidents però eviten condemnar-los

"No volem entrar en el debat de si ho condemnem o no, no és la nostra responsabilitat", diu una portaveu

Ara
1 min
Els estudiants han tornat a tallar l'AP-7

BarcelonaUna portaveu de la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP), l'entitat que va convocar la vaga d'estudiants i la manifestació d'aquest dimecres ha insistit aquest matí que els incidents que hi va haver no són responsabilitat de la plataforma.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Gisela Camarero, com ja va fer ahir el portaveu Xavier Domènech, ha dit que la manifestació va ser "pacífica" i que els aldarulls no tenen res a veure amb la PUDUP ni amb l'esperit de la seva convocatòria.

Quan el periodista Manel Fuentes li ha preguntat si condemnava incidents com l'assalt al Banco Popular o la crema de contenidors, Camarero ha evitat fer-ho. "No volem entrar en el debat de si ho condemnem o no, no és la nostra responsabilitat", ha dit. "La nostra responsabilitat era fer bé la manifestació", ha conclòs.

Més tard, en una entrevista a RAC1, Camarero ha dit que "rebutja" les imatges dels incidents i que se'n "desmarquen". El periodista Jordi Basté li ha preguntat si condemnava els incidents i la portaveu ha respost: "Els rebutgem".

La plataforma ha convocat les protestes d'aquest matí a l'AP-7. Deixa clar, però, que no hi ha res convocat al centre de Barcelona. Un grup d'universitaris ha dormit al rectorat de la UB. Ara han de decidir si allarguen les protestes.

stats