Societat 12/05/2012

El 15-M posa a prova la seva força

Els 'indignats' tornen al carrer després d'haver revolucionat els models de protesta

Maria Ortega
1 min
El col·lectiu d'indignats va protestar ahir a la plaça de Catalunya per l'arxivament de les càrregues policials del 27 de maig.

BarcelonaLa indignació celebra avui el seu primer aniversari. Després del boom de la seva irrupció, el moviment ha passat per un període més reflexiu -i minoritari- a les assemblees de barri i avui es presenta a examen. El 15-M vol evidenciar que, tot i que el context li ha estat hostil -amb pocs canvis a l'agenda política i noves retallades als drets socials- les seves reivindicacions continuen igual de fermes.

Les xarxes socials s'han erigit, de la mà dels 'indignats, com a catalitzador del malestar i, segons el professor de Ciències Polítiques i Socials Raimundo Viejo, aquest és un dels seus èxits més grans. Després de la gran expectativa creada en el moment de la seva irrupció, el moviment ha materialitzat pocs canvis concrets,però ha aconseguit fer fort el seu discurs i "donar un toc d'alerta" a la classe política, com remarca el sociòleg Salvador Cardús. Avui posen a prova el seu poder de mobilització.

Podeu llegir la informació completa a l'ARA Premium.

stats