Societat 25/06/2012

La posada en marxa de la nova xarxa de bus centra el gruix de les obres d'estiu a Barcelona

Durant els dos propers mesos, es durant a terme 45 actuacions a la ciutat, sobretot, habilitar canvis de sentit per fer possible el recorregut previst per a l'autobús

Maria Ortega
2 min

BarcelonaArriba l'estiu i amb ell la temporada d'obres a Barcelona. La ciutat prepara fins a 45 actuacions, sobretot de pavimentació (amb una inversió de 2,5 milions d'euros). No hi ha grans intervencions ferroviàries, com la cobertura de les vies d'accés a l'estació de Sants que l'any passat va comportar un important tall de servei, sinó que el gruix de treballs se centrarà en les actuacions necessàries per la posada en marxa de les primeres línies de la xarxa de bus, que està previst que entrin en funcionament a l'octubre. El volum d'obres serà superior al de l'any passat, però la seva afectació a la vida dels ciutadans serà menor, segons ha destacat el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives.

El consistori destinarà un milió d'euros als treballs de senyalització i semaforització per al nova xarxa d'autobús. En aquest cas, les obres es concentraran, sobretot, als districtes de Sarrià-Sant Gervasi i les Corts. Es treballarà, per exemple, en el canvi de sentit de carrer com Vergós entre Escoles Pies i Castellnou, de Doctor Carulla, Demestres i passeig Joan Bosco. Aquest cap de setmana ja s'ha realitzat la reordenació de la Via Augusta entre Demestres i plaça d'Orient per augmentar de tres a quatre els carrils descendents.

Quant a infraestructures, es treballarà en la nova estació de la línia 9 a la Zona Universitària, es faran millores a l'estació de metro de Virrei Amat i es remodelarà la capçalera nord de l'Estació de Sants per connectar-la amb el túnel d'Alta Velocitat.

Per a la implantació del carril Bus-VAO de la C-58 a la Meridiana, es muntaran els nous pòrtics i es desmuntaran els existents (en horari nocturn). Aquesta actuació afectarà dos carrils de circulació i obligarà a habilitar-ne d'alternatius.

Les actuacions a la xarxa de transport, també comportaran talls temporals del servei de determinats trams del metro. S'afectarà, per exemple, la línia 5 entre Horta i Vall d'Hebrón del 10 al 19 d'agost i la 1 entre Santa Coloma i Fondo, durant tres setmanes d'agost. També es tallarà tres setmanes la línia 2 entre Artigues-Sant Adrià i Badalona Pompeu Fabra.

Es duran a terme 22 actuacions de pavimentació. Fins a 67.045 metres quadrats de superfície.

stats