TRANSPORT
Societat 26/06/2012

La posada a punt de la xarxa de bus condiciona les obres d'estiu a BCN

Barcelona prepara la posada a punt de les primeres cinc línies de la nova xarxa de bus. Els canvis necessaris per fer-les possible condicionen, aquest any, bona part de les obres d'estiu a la ciutat.

Maria Ortega
2 min

BARCELONA.Barcelona comença a dibuixar aquest estiu -en el que és el període d'obres per excel·lència- el traçat de les primeres cinc línies de la nova xarxa d'autobusos, que han d'entrar en funcionament a l'octubre. Serà un estiu amb més intervencions que l'any anterior, fins a 45, però de menys impacte per a la ciutadania que les de l'any passat, quan les obres de cobertura de les vies a Sants van comportar un important tall de servei.

Les actuacions necessàries per adaptar els carrers als nous recorreguts del bus encapçalen la llista d'obres dels dos mesos vinents. Es concentraran, sobretot, als districtes de Sarrià - Sant Gervasi i les Corts, i consistiran a preparar els canvis de sentit i la reordenació viària necessaris per al nou model de bus, que, a llarg termini, funcionarà amb 28 línies que s'entrecreuaran entre elles i que han de permetre connectar la major part dels punts de la ciutat en menys de 40 minuts de trajecte. La seva posada en marxa tindrà, com remarca el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, un component de "canvi d'usos i costums", que es començarà a perfilar ja a l'estiu.

Parades noves a la Diagonal

Aquest pack d'actuacions, que es pressuposta en un milió d'euros, inclou nova senyalització, instal·lació de parades (per exemple, al tram central de la Diagonal entre Zona Universitària i Maria Cristina) i actuacions als semàfors. El consistori preveu canvis de sentit als carrers Nicaragua, Equador, Prat d'en Rull, Vergós, Sant Joan Bosco, Demestre i Doctor Carulla. També hi haurà canvis de funcionalitat i senyalització del doble carril bus a la Gran Via.

Més enllà de l'aplanament del terreny per a la xarxa de bus, l'estiu servirà per donar embranzida a les pavimentacions. S'invertiran 2,5 milions d'euros en 22 actuacions (67.045 metres quadrats) i 200.000 euros més a millores al clavegueram. Les obres afectaran un tram de la Diagonal per les obres a l'estació de metro de Zona Universitària, cosa que obligarà a desviar el trànsit del tronc central des de la incorporació de la B-20. I també afectaran la Meridiana per la implantació del carril bus VAO de la C-58, així com alguns trams de les línies 1, 2 i 5 de metro i les línies del Vallès, Reina Elisenda i Tibidabo dels Ferrocarrils entre Provença i Bonanova.

stats