Societat 01/01/2011

El nombre de positius per alcoholèmia s'estabilitza malgrat l'augment de controls la nit de Cap d'Any

2 min
Un agent dels Mossos d'Esquadra atura un vehicle en un control d'alcoholèmia a la carretera de Mataró a Argentona

BarcelonaEl conseller d'Interior, Felip Puig, s'ha congratulat per la normalitat amb què ha transcorregut la nit de Cap d'Any a Catalunya, en què ha predominat l'actitud cívica, amb l'excepció d'un accident mortal, en què el conductor gairebé triplicava la taxa d'alcoholèmia. En una roda de premsa aquest dissabte al matí, el titular d'Interior ha remarcat la feina feta pels Mossos d'Esquadra per vetllar per la seguretat de tots els ciutadans, que ha qualificat de 'magnífica policia'. El nombre de conductors que han donat positiu en els controls d'alcoholèmia s'ha estabilitzat, tot i l'augment de les lectures que hi ha hagut respecte de l'any passat.

Entre les deu de la nit del 31 de desembre i les deu del matí d'aquest 1 de gener, els Mossos d'Esquadra han realitzat 3.103 lectures d'alcoholèmia en 72 controls a tot Catalunya. D'aquestes, 202 han estat positives, xifra que representa el 6,5 % dels conductors sotmesos a les proves. La majoria, concretament 169, han estat denunciats per via administrativa, i 33 per via penal en haver superat la taxa de 0,60 mg/l d'aire espirat.

D'altra banda, els Mossos han practicat 63 proves de drogues, de les quals 5 han donat positiu administratiu. L'única nota negativa de la nit de Cap d'Any des del punt de vista de Trànsit ha estat la mort d'un jove en accident de circulació a Balsareny (Bages). Òscar M. L., de 31 anys i amb domicili a Sallent (Bages), ha resultat mort quan el vehicle en què viatjava ha sortit de la via i s'ha precipitat per un pont.

El conductor del turisme, Marc V. R., de 35 anys i veí de Manresa (Bages), ha estat traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb ferides lleus i posteriorment ha estat detingut per agents dels Mossos d'Esquadra en donar positiu en la prova de l'alcoholèmia amb una taxa penal de 0,70 mg/l. El conductor ha estat acusat dels delictes d'homicidi imprudent i conduir sota elsefectes de l'alcohol.

Positius per territoris

Al Camp de Tarragona, 26 conductors han estat denunciats per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques (22 administratius i 4 penals) i 5 per via administrativa per donar positiu en drogues. A les comarques centrals, 26 conductors han donat positiu (21 administratius i 5 penals).

A les comarques gironines, 34 conductors han donat positiu per alcoholèmia (24 administratius i 10 penals. D'aquests 10, 3 són per negativa a sotmetre's a la prova). A la Regió Metropolitana Nord, 39 conductors denunciats per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques (37 administratius i 2 penals).

A la regió Metropolitana Sud, han estat 32 els conductors denunciats per conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques (29 administratius i 3 penals). Al Pirineu Occidental, 21 conductors (17 administratius i 4 penals). Mentre que a Ponent, han donat positiu 6 conductors (5 administratius i 1 penal) i a les Terres de l'Ebre 18 (14 administratius i 4 penals).

A banda, durant el dispositiu de Cap d'Any, els Mossos han denunciat per via penal 5 conductors per conduir sense permís per la pèrdua de vigència per punts: Camp de Tarragona (1), Central (1), Girona (1), Metro Nord (1) i Metro Sud (1). Un sisè conductor ha estat denunciat (Camp de Tarragona) per conduir sense haver obtingut mai el permís o llicència, i un altre per conducció temerària (Pirineu Occidental).

stats