Societat 11/10/2014

El PP denuncia un intent de manipulació informativa amb l'Ebola per crear alarmisme

Informen a la policia i la fiscalia de "diversos muntatges de diaris"

Efe
2 min
El secretari nacional de Sanitat i Assumptes Socials del PP i conseller de Sanitat de Castella-La Manza, José Ignacio Echániz. EFE

MadridEl PP ha denunciat aquest dissabte un "intent de manipulació informativa" per alarmar la població amb el virus de Ebola i ha advertit que es tracta de fets "molt greus" i actituds "realment miserables". El secretari nacional de Sanitat i Afers Socials del PP, José Ignacio Echániz, ha advertit d'aquesta circumstància en una roda de premsa a la seu del PP després de reunir-se amb membres de la Comissió de Sanitat del Congrés i del Senat, en què han participat els portaveus populars Rubén Moreno i Jesús Aguirre, respectivament.

Per això, ha dit Echániz, conseller de Sanitat i Assumptes Socials de Castella-la Manxa, que va informar divendres a la Fiscalia i la Policia de "diversos muntatges de diaris" que inventaven casos d'Ebola en hospitals de la seva comunitat. "Hi ha persones o grups interessats a causar alarma i dany en un moment molt important de la vida sanitària i social del país. Són fets que ens semblen molt greus, que hi ha actituds que són realment miserables, que intenten crear una alarma fictícia amb notícies falses, que no consentirem i que cal perseguir ", ha afirmat.

D'altra banda, preguntat sobre si hi hauria dimissions després del contagi de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero, ha dit que no és el moment de demanar responsabilitats polítiques i ha matisat que, "en tot cas, responsabilitats de caràcter tècnic i sanitari per abordar rigorosament, respectuosament i seriosament el problema". Ara el que necessita la societat és, segons la seva opinió, un govern "seriós i responsable" que lideri una resposta "integral i frontal" a aquesta malaltia".

Crítiques al PSOE

Per això, ha criticat que el PSOE hagi canviat el discurs que havia mantingut de "respecte" al govern en aquest assumpte. "Han començat a tenir una actitud política més bel·ligerant", ha opinat. El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat que el seu partit exigirà responsabilitats a Mariano Rajoy per la "irresponsable" gestió de la ministra de Sanitat, Ana Mato, en la crisi de l'Ebola.

stats