Societat 29/11/2011

10 prediccions per als pròxims 25 anys

El setmanari 'The Observer' ha contactat amb experts per elaborar una llista de prediccions en tots els àmbits que descriuen el món del futur

Ara
2 min

BarcelonaEl setmanari britànic The Observer ha publicat aquesta setmana una llista de prediccions sobre com serà el món en 25 anys. Dividides per temàtica, les prediccions són obra d'experts com el professor de la Universitat de Standford Ian Morris o el neurocientífic David Eagleman.

Les 10 més destacades són:

1. Una gran guerra és més probable a la dècada del 2020

L'hegemonia de la potència dels EUA, que ja comença a trontollar amb l'eclosió dels països asiàtics, s'anirà confirmant i, tot i que a la dècada que ara vivim no sembla molt probable una gran guerra entre potències, la proliferació d'armament a més països d'Àfrica i Àsia central incrementarà el risc cap als anys 2020.

2. Hi haurà una segona crisi financera al Regne Unit

En menys de 10 anys hi haurà una segona crisi financera i portarà a una revolta popular contra els bancs.

3. Una vacuna acabarà amb la sida

En 25 anys moltes de les malalties que ara afecten els països pobres, com la pòlio, s'hauran eradicat. A més, algunes vacunes preventives que ara són només als estats rics arribaran també als països pobres. La malària estarà eradicada i existirà una manera de prevenir la sida amb una vacuna.

4. Els combustibles fòssils encara dominaran el món

Si es té en compte l'actual ritme d'inversió i desenvolupament en noves fonts d'energia, el món no estarà llest per funcionar sense combustibles fòssils abans de 25 anys. Tot plegat, mentre el petroli es va esgotant.

5. Publicitat: comprarem productes en caixes blanques

Molts productes en 25 anys es podran comprar, però no es podran veure anunciats perquè són perjudicials per a la salut o per al medi ambient. Per això els governs obligaran a empaquetar-los en caixes sense guarniments i amb tipografia senzilla.

6. Podrem connectar el cervell a la informació i tindrem pastilles per millorar la memòria

Si s'és prou agosarat per anar al cirurgià, es podrà incorporar la tecnologia al cervell per fer-nos més intel·ligents, però també serà possible prendre medicaments que millorin l'aprenentatge i la memòria –i un mercat negre per als estudiants que els vulguin comprar.

7. Sabrem què és la matèria fosca

Els propers 25 anys seran claus per conèixer l'estructura de la matèria. Se sabrà si el bosó de Higgs existeix o no.

8. Rússia serà una superpotència de l'alimentació

Molta més gent per alimentar durà una crisi alimentària. Probablement els habitants dels països desenvolupats hauran de reduir el seu consum de carn, mentre que la modificació genètica dels aliments es generalitzarà. El canvi climàtic deixarà un immens camp de cultiu un cop hagi descongelat Sibèria, que convertirà Rússia en una potència mundial de l'alimentació.

9. Tindrem videojocs per resoldre problemes

Els jocs i els mons virtuals estaran més relacionats amb el món real. Es faran socials i seguiran la línia de jugar per ajudar-se i no tant per guanyar.

10. Les retransmissions esportives faran servir hologrames

La globalització de l'esport continuarà i això obligarà a canviar els calendaris ja establerts. A més, la televisió seguirà evolucionant i s'estrenaran noves formes d'emissió com l'holograma.

stats