SOCIETAT
Societat 31/05/2012

Els premis Baldiri Reixac reconeixen el treball de 14 escoles

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va lliurar ahir els guardons als centres guanyadors, que van rebre 3.300 euros cadascun

Arnau Nadeu
2 min
La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va lliurar els premis als guanyadors / PERE VIRGILI

BarcelonaLa 34a edició dels premis Baldiri Reixac han guardonat enguany 14 escoles amb 3.300 euros cadascuna. Els premis, impulsats per la Fundació Lluís Carulla, han reconegut així la qualitat global i la catalanitat, en llengua i continguts, d'uns centres que han impulsat projectes que han assolit un ús elevat de la llengua entre l'alumnat i el professorat d'arreu dels territoris de parla catalana. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, va lliurar ahir els guardons a les escoles i també als professors. I és que els premis Baldiri Reixac també han guardonat dos professors: un per una experiència didàctica i la seva aplicació i l'altre per una experiència d'ensenyament de la llengua i la literatura catalanes a través de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC).

Pel que fa als centres educatius, les escoles Agrupació Sant Jordi de Fonollosa (Bages), Castell d’Òdena d’Òdena (Anoia), Mare de Déu del Carme de Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), Els Secallets de Coma-ruga (Baix Penedès), Puig d’Arques de Cassà de la Selva (Selva), Doctor Serés d’Alpicat (Segrià), Sant Josep-El Pi de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), Serena Vall de Sant Andreu de Llavaneres (Maresme), Cor de Maria d’Olot (Garrotxa), el CP La Teixereta d’Ibi (Alcoià), l'IES Capdepera de Capdepera (Mallorca), el CEIP Antònia Alzina de Lloret de Vistalegre (Mallorca), el centre d’ensenyament secundari Pompeu Fabra del Soler (Catalunya Nord) i el CP San José de Calasanz de Fraga (Baix Cinca) han sigut els premiats.

Per altra banda, el proper diumenge dia 3 de juny es lliurarà la resta de premis destinats als alumnes. L'encarregat de presidir l'acte serà el conseller de Cultura, Ferran Mascarell. En total, s'atorgaran setanta premis a treballs escolars dotats amb 700 euros cadascun i dos premis més de 2.000 euros a experiències que fomentin la comunicació en català entre l'alumnat dins i fora de l'aula.

Creada l'any 1973, la Fundació Lluís Carulla treballa per promoure la llengua, la cultura i els valors que configuren la societat catalana amb la voluntat d’enfortir el sentit de pertinença. Enguany, la Fundació ha destinat 115.200 euros a l'edició d'aquests premis ajudada per les aportacions voluntàries dels receptors del llibre-nadala que l'entitat tramet cada any a persones interessades per la cultura catalana.

stats