SOCIETAT
Societat 15/02/2012

El pres comú més antic de l'Estat surt en llibertat

Miguel Montes Neiro ha enllaçat des de 1976 una vintena de condemnes. Avui, després de 36 anys, ha abandonat la presó d'Albolote (Granada)

Ara
1 min
Miguel Montes Neiro / EFE

BarcelonaMiguel Montes Neiro, considerat el pres comú més antic de l'Estat, ha abandonat avui la presó d'Albolote (Granada), després de 36 anys entre reixes. Ha enllaçat una vintena de condemnes des de 1976.

En sortir de la presó, ha assegurat que ara comença la seva "primera oportunitat" a la vida i ha promès que no tornarà a delinquir.

Molts familiars i amics han anat a rebre Montes Neiro, de 61 anys, que ha assegurat que penedir-se "no val per res" i ha destacat que dedicarà la resta de la seva vida a les seves filles.

La seva sortida de presó es produeix després de que ahir l'Audiència de Màlaga aprovés una liquidació de la condemna per la que se li van abonar 124 dies de presó preventiva. La llibertat ha estat també possible perquè la resta de penes que pesen sobre ell han estat indultades tant pel govern actual com per l'anterior o substituïdes per multes.

Des del seu primer ingrés a presó en 1976, Montes Neiro ha enllaçat condemnes i fugues de forma ininterrompuda.

stats