Societat 22/06/2012

El president del Col·legi de Farmacèutics assegura que està "tot a punt" per aplicar l'euro per recepta

Jordi de Dalmases destaca que els farmacèutics "no som recaptadors d'impostos, però ens ho han manat i ho farem". La mesura entra en vigor aquest dissabte

Ara
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El president del Col·legi de Farmacèutics, Jordi de Dalmases, ha dit aquest divendres en una entrevista al programa 'Els matins', de TV3, que a les farmàcies catalanes està "tot a punt" per l'entrada en vigor de l'euro per recepta que es començarà a aplicar aquest dissabte. "Esperem que no hi hagi cap problema amb el volum de feina i que tot funcioni", ha dit Dalmases, que ha volgut destacar que la feina dels farmacèutics "no és recaptar impostos", però, després que el Parlament aprovés aquesta mesura, "ho farem amb l'objectiu d'aconseguir que els ciutadans tinguin la màxima garantia". "Com a ciutadà, crec que hem de ser conscients que no hi ha res gratuït. El sistema públic de salut s'ha de pagar i l'euro per recepta és una mesura mixta", ha dit Dalmases en relació amb la polèmica que ha envoltat l'entrada en vigor d'aquesta nova mesura.

Dalmases ha reconegut que aquests últims dies han notat un augment de l'afluència de gent a les farmàcies que ha aprofitat per comprar medicaments abans de l'entrada en vigor de la mesura. "L'endemà de la presentació de l'euro per recepta vam arribar a detectar llocs on es va duplicar el volum de feina que hi ha habitualment", ha reconegut.

D'altra banda, el president del Col·legi de Farmacèutics ha reconegut que hi ha certa preocupació entre els farmacèutics per la possible reacció d'alguns ciutadans contraris a la mesura. "Ens preocupa que hi hagi gent que expressi el seu malestar als nostres locals", ha dit, recordant que "nosaltres només obeïm, ens manen cobrar". Per aquest motiu, ha dit, s'ha penjat un cartell informatiu a les farmàcies on s'informa que qui no vulgui pagar l'euro per recepta haurà d'omplir un document oficial i ensenyar el DNI, i que els farmacèutics es limitaran a enviar aquesta documentació al Govern perquè tramiti les mesures necessàries.

Copagament de medicaments

D'altra banda, el president del Col·legi de Farmacèutics ha reiterat que veu "pràcticament impossible" aplicar l'1 de juliol el nou copagament dels medicaments. "És un sistema molt complex i no està tot a punt per posar-lo en marxa", ha reconegut, tot i que, per ara, ha dit, "estem esperant instruccions per veure si ho comencem a aplicar en la data prevista o no".

stats