SOCIETAT
Societat 15/11/2011

El president del TSJC valora les relacions entre els Mossos i la justícia

Veu innecessari crear una nova unitat dels Mossos d'Esquadra de relació amb la justícia

Efe
2 min

BarcelonaEl president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Miguel Ángel Gimeno, considera innecessari crear una nova unitat dels Mossos d'Esquadra de relació amb la justícia, perquè considera que no hi ha problemes en les relacions entre les dues institucions.

"Sempre hem funcionat de forma coordinada i quan hi ha hagut algun incident hem intentat millorar-lo de la millor forma possible", ha assegurat.

"En tot cas –ha afegit el president del TSJC–, benvingut sigui, si els responsables de seguretat pensen que és necessari establir una institució determinada, que ho facin", ha afegit.

El departament d'Interior prepara una profunda remodelació dels Mossos d'Esquadra que, entre d'altres aspectes, preveu dotar la policia autonòmica d'un mecanisme transversal per potenciar el diàleg i la col·laboració amb jutges, fiscals, el legislador i altres organismes de la Generalitat, i fins i tot no es descarta la possibilitat de crear un comissari per a les relacions amb els jutges.

"Quan els cossos i forces de seguretat actuen com a policia judicial estan sota les ordres del jutge, senzillament, tampoc no cal crear més òrgans interposats per arreglar aquestes situacions; el jutge dóna les ordres i la policia judicial les compleix i aquí s'ha acabat, no hi ha d'haver més debat, no és un problema, només hem de complir la nostra funció", ha asseverat.

Gimeno ha fet aquestes declaracions en una visita a Lleida, on la sala de govern del TSJC s'ha reunit amb representants judicials, entre ells el president de l'Audiència, Francesc Segura.

Quant a l'administració de justícia en aquesta província, Gimeno ha dit que és "equilibrada" i l'ha situat en bona posició respecte a la resta de Catalunya, encara que ha reconegut que s'han de millorar aspectes com l'àmbit del social.

"En el Registre Civil hi ha cues bastant interminables, caldria solucionar-ho perquè hi ha molts ciutadans que ho estan patint, ja no només els funcionaris o nosaltres com a jutges, hem d'esforçar-nos a solucionar-ho", ha afirmat.

Precisament la bona situació de Lleida en comparació amb d'altres províncies catalanes és el que fa més necessari solucionar els punts febles, per evitar que es deteriorin, segons Gimeno.

"Lleida està ben gestionada, té molts problemes però podem superar-los, això és el que ens fa més ràbia, pensem que amb un petit esforç coordinat en punts concrets podríem tenir una resposta molt més adequada i arreglar-ho abans que sigui molt més difícil", ha assegurat.

stats